Ми у Facebook
11.07.2011, 13:01

Через загибель 16 осіб на Рівненщині порушено кримінальну справу

Врятувати вдалося лише дев’ятьох мешканців будинку для людей похилого віку.
Нагадаємо, трагедія сталася 10 липня у с. Біле Дубровицького району. У соцзакладі у пожежі загинули 16 осіб.

О пів на першу ночі чергова частина Дубровицького райвідділу отримала повідомлення, що горить приміщення стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування.

На Рівненщині 16 пенсіонерів загинули через недопалок

Крім рятувальників, на місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група, яку особисто очолив начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. Як з’ясувалося, у полум’яну пастку потрапили 25 мешканців територіального центру, 14 з яких не могли самостійно пересуватися, та 41-річна санітарка Людмила, яка в ту злощасну ніч залишилася на чергуванні. Побачивши полум’я в приміщенні, Людмила зателефонувала завідуючій відділенням, 54-річній Тетяні. Остання і повідомила про пожежу правоохоронцям.

Обидві жінки стали рятувати пацієнтів. Двоє місцевих жителів, 37-річний Іван та 36-річний Микола, завбачивши біду, не залишилися осторонь і стали їм допомагати. Розбивши скло, вони почали витягати з приміщення переляканих стареньких. Оскільки 61-річне одноповерхове приміщення площею 800 кв. м повністю побудоване із дерева, вогонь миттєво охопив увесь заклад.

На Рівненщині перевірять усі будинки для людей похилого віку

Врятувати вдалося лише дев’ятьох мешканців будинку для літніх людей. З отруєнням продуктами горіння їх госпіталізовано до центральної районної лікарні. Стан трьох постраждалих медики оцінюють як важкий.

Наразі порушена кримінальна справа за статтею 196 Кримінального кодексу України "Необережне знищення або пошкодження чужого майна", що спричинило тяжкі тілесні ушкодження або загибель людей, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

У зв’язку з трагедією створена урядова комісія на чолі з віце-прем’єр-міністром - міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком, який виїжджав на місце події.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ