Ми у Facebook
14.07.2011, 08:25

Об’єднані заклади культури Рівного... роз’єднали

Об’єднання Міського палацу культури “Текстильник” та міського Будинку культури, за яке проголосували депутати Рівнеради у січні, — незаконне. Прокурор Рівного виніс протест на це рішення міської ради. А депутати цьому навіть зраділи.
Підтримали протест прокурора та скасували власне рішення про об’єднання двох комунальних закладів культури депутати Рівнеради. Іще у січні обранці вирішили припинити існування “Текстильника” та міського Будинку культури та створити “Рівненський міський центр культури та мистецтв”. Втім таке рішення викликало хвилю обурення як у працівників закладів, так і в батьків їх вихованців. Саме тому міський голова призупинив дію цього рішення. А тепер злиття, яке мало позбавити місто судової тяганини, і взагалі довелося скасувати.

— Свого часу була укладена інвестиційна угода з власником більярдного клубу "Піраміда", — пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко. – Інвестор мав добудувати частину “Текстильника” і за це міг 12 років користуватися добудовою і частиною приміщень Палацу культури безплатно. Ми порахували, що вся та прибудова мала окупитися за 4-5 років, а не за 12. Тому вирішили повернути собі приміщення. Після тривалих пошуків рішення, яке влаштувало б і нас і власника “Піраміди”, врешті дійшли згоди. Судові засідання у цій справі відбудуться, буде визначена сума, яку ми маємо упродовж трьох років повернути інвестору. Тоді всі приміщення знову стануть міськими. Однак для цього маємо скасувати рішення про злиття, адже воно заблокувало судову процедуру.

Отже поки у Рівному продовжує працювати два заклади культури. Як зазначив директор Рівненського міського Палацу культури "Текстильник" Тарас Максименко, перемовини з інвестором, який побудував 900 квадратних метрів для міського палацу культури, тривали майже півроку. У результаті домовились: за добудову місто таки заплатить, але не всю суму одразу:

— Інвестор погодився реструктуризувати борг, суму якого визначить суд. Не знаю, скільки саме це буде, але, думаю, можна говорити про не менше двох мільйонів гривень. Ми готові до того. Завдяки реструктуризації боргу у “Текстильника” не будуть заблоковані рахунки. Якби цього не відбулося, нам треба було б продовжувати реструктуризацію на рік-два чи більше. А це потягне за собою чергові перевірки різноманітних служб, бо ж термін давності тих, які ми вже пройшли, минув, адже реструктуризація була не зупинена.

Як зазначив міський голова, після завершення судової тяганини можна буде вирішувати, що робити далі. Можливо, питання про об’єднання закладів культури знову стане актуальним. А, можливо, орендарі й на далі винайматимуть ті ж площі, які займають у “Текстильнику” зараз. Щоправда, вже, напевне, за іншою ціною.





На правах реклами