Ми у Facebook
04.08.2011, 12:54

У Тернополі блогери боротимуться зі сміттям

6 серпня о 10.00 у Тернополі стартує акція "Блогер проти сміття". Ідея проведення такої акції виникла з поста в живому журналі відомого блогера і мандрівника Сергія Долі, де він, розповідаючи про свою поїздку до Астраханської області, яскраво описував завалені сміттям рекреаційні зони. Тоді він просто запропонував: "... а чи не взяти нам все це і привести в порядок!".
І вже через два дні знайшлося більше тисячі волонтерів, готових приступити до збирання сміття.

Культура дбайливого ставлення до навколишнього середовища формується століттями. У багатьох країнах світу вже з дитинства жителі привчені правильно ставитися до проблем екології. Питання споживання продуктів та утилізації сміття в багатьох розвинених країнах перетворився в алгоритми. У нашому ж суспільстві окрім як рідкісних збурень по питаннях несприятливої екологічної обстановки і слабких спроб окремих організацій щось виправити – нічого немає. Багато хто з нас викидають сміття прямо під ноги, не замислюючись про наслідки, в результаті наші міста і місця відпочинку на природі часто стають "випадковими" сміттєвими звалищами. Але це можна виправити.

Що буде з рівненським сміттям? [РОЗСЛІДУВАННЯ.Ч.1]
Чому сміття для Рівного — проблема, а не бізнес? [РОЗСЛІДУВАННЯ.Ч.ІІ.]

У Тернополі така акція відбудеться вперше. Більш ніж 80 міст Росії та України братимуть у ній участь. Тисячі людей різного віку і соціального статку готові вийти на вулиці, взяти рукавички, мішки і зайнятися однією спільною справою – збирати сміття.

Уперше в Рівному оштрафували людину, яка викинула сміття у невстановленому місці

Головні особливості цієї акції — її аполітичний характер і прагнення об'єднати локальні дії в загальну стратегію вирішення цієї проблеми. Проведенням цієї акції в Тернополі організатори сподіваються звернути увагу широкої громадськості на проблему сміття на вулицях та рекреаційних зонах нашого міста, а також особистим прикладом показати, що можна почати очищення від сміття своїми силами, не сподіваючись на когось.

Житель Рівненщини винайшов метод вироблення палива зі сміття

Організаторами акції "Блогер проти сміття" виступають активні користувачі інтернет-ресурсів: ЖЖ, сайту ВКонтакте і Facebook у Тернополі, а також мистецька ініціативна група "ДЗЕРКАЛО", основною метою якої є популяризація та залучення молоді Тернополя до творчості та культури нашого міста.





На правах реклами