Ми у Facebook
12.08.2011, 09:33

Ціни на продукти на Рівненщині продовжують рости

Вартість продуктів на Рівненщині невпинно зростає. У порівнянні з початком року найбільше подорожчання відобразилося на борошні, крупі, хлібобулочних і макаронних виробах.
За даними обласного управління статистики, індекс споживчих цін у Рівненській області за січень-липень становив майже 105 відсотків. На 22 відсотки, в порівнянні з ціною на початок року, здорожчали продукти переробки зернових (борошно, крупа, хлібобулочні і макаронні вироби), на 17 відсотків — фрукти.

Подорожчали також цукор, м’ясо, риба та олія. Натомість впали в ціні яйця, молоко, овочі та кисломолочна продукція.

Нині ситуація з цінами стабільна, переконують в обласному управлінні економіки. Адже у липні споживчі ціни на продукти харчування знизились у межах одного відсотка.

— Практично вся овочева лінійка, яка споживається населенням, у тому числі й фрукти, які завозяться з інших країн, у липні, як правило, дешевшають, — зазначив начальник головного управління економіки та інвестиційної політики РОДА Ігор Тимошенко. — Цьогоріч в області та Україні в цілому ціни впали в межах одного відсотка. Так, в порівнянні до початку року є звичайно зростання, оскільки зростають інші складові вартості: паливно-мастильні матеріали, заробітна плата і цілий ряд інших позицій. У середньому подорожчання в межах 4,5 відсотка.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ