Ми у Facebook
22.08.2011, 10:18

У Рівному сільськогосподарські ярмарки проведуть у "спальних" районах

Забезпечити мешканців міста дешевою городиною хоче влада Рівненщини. Цьогоріч у Рівному, крім головної осінньої сільськогосподарської ярмарки на Набережній, проведуть торги і у "спальних" районах.
За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Анатолія Юхименка, значну частину сільськогосподарської продукції виробляють селяни та фермери. Особливо це стосується овочів та городини. Проте реалізувати свою продукцію за прийнятною ціною не завжди вдається.

- Наприклад, у місті на центральному продовольчому ринку селянам треба займати чергу мало не посеред ночі. Це при тому, що немає гарантій того, що звідти не виженуть перекупники, - зауважив Анатолій Юхименко.

- Шкода, що влада колись припустилась помилки й дозволила приватизувати найбільший ринок. Адже, з іншого боку, страждають і покупці. Вони змушені купувати овочі з націнкою.

За словами чиновника, саме тому щороку поводять великі сільськогосподарські ярмарки, де селяни можуть продати рівнянам свою продукцію. А цьогоріч традиційні торги розширять. Основний ярмарок відбудеться, як завжди, на вулиці Набережній. Крім того, у кожному "спальному" мікрорайоні міста працюватимуть тимчасові ярмарки. Там мешканці багатоповерхівок зможуть закупити на зиму картоплю та іншу городину. Відповідний графік закріплення мікрорайонів міста за фермерами вже складений.





На правах реклами