Ми у Facebook
25.08.2011, 15:34

Чудотворець — Ігор ПАСІЧНИК

Статус: ректор Національного університету “Острозька академія”, Герой України.
У стінах Острозької академії часто можна почути слово "чудо". А як іще назвати швидке та надзвичайно успішне відродження першого вищого навчального закладу Східної Європи після 358 років занепаду? Хіба що — однією з найяскравіших подій двадцяти років Незалежності на Рівненщині.

Сам Ігор Пасічник часто каже про "Божу благодать", яку Господь дарував Острогу, благословивши відродження університету. Втім, до турботи сил небесних незмінний ректор одного з найпрестижніших вишів України з прагматичністю топ-менеджера і комунікабельністю доктора психології вміло додає підтримку впливових жителів Землі — від вітчизняних президентів до заокеанської діаспори.

Відтак, академія — постійний "ньюзмейкер" загальноукраїнського масштабу, а відвідати її вважають за честь найпочесніші гості Рівненщини. А також — звичайні екскурсанти з різних регіонів, яких часто можна тут побачити у вихідні.

Підприємство (завод, телеканал, університет — будь-що), куди возять екскурсії — це вже не просто підприємство, це бренд. Зусиллями Ігоря Пасічника за роки Незалежності створено саме бренд — напевно, найуспішніший на сьогодні бренд Рівненщини. Тут все — не так, по-хорошому не так, по-особливому: скульптури і тваринки в академічному парку; конкурс краси, де змагаються не розміром бюсту, а поєднанням краси внутрішньої та зовнішньої; унікальна для України віртуальна бібліотека, студентсько-викладацький храм просто на території університету — і якісь по-особливому світлі, натхненні обличчя спудеїв.

Тут — так, як, напевно, мало би бути в ідеальній країні, у затишному цивілізованому світі, про який ми багато чули і мріяли, який багато хто з нас бачив західніше кордону з Польщею, але який мало хто творить так, як творять тут.

...А люди, далекі від роздумів про "чудеса" і визначення поняття "бренд", цінують дітище Ігоря Пасічника за те, що одним реченням і простою мовою можна передати так: "Щоб вступити до Острозької академії, не треба платити хабарі, щоб навчатися там та успішно закінчити — також".

І це вже — точно не чудо. А просто маленька ілюстрація до теми: "Роль особистості в історії". Після цього хіба треба пояснювати, чому в проекті "Великі українці" острозькі спудеї поставили на перше місце не Ярослава Мудрого, Тараса Шевченка чи Степана Бандеру, а свого ректора?!..





На правах реклами