Ми у Facebook
08.09.2011, 09:11

"Рівнеобленерго" жодного впливу на встановлення тарифів не має, — Вадим Кухтій

Наприкінці серпня портал OGO.ua повідомив, що Рівненське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України вважає необгрунтованими тарифи, які енергорозподіляюча компанія застосовує для ОСББ. Керівництво "Рівнеобленерго" переконує, що діє в рамках чинного законодавства.
Як повідомили з прес-служби ПАТ "АЕС Рівнеобленерго", провадження у справі щодо підприємства, яку розглянула колегія Рівненського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, закрите, відповідно до частини третьої статті 46 Закону України "Про захист економічної конкуренції".

Нагадаємо, що під час прес-конференції 26 серпня в.о. голови Рівненського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України В’ячеслав Бережнюк повідомив, що за деякими документами ОСББ визначають як суб’єкт господарювання і юридичну особу. Тому "Рівнеобленерго" вважає, що вони повинні платити як юрособа.

У "АЕС Рівнеобленерго" переконують, що у своїй діяльності керується винятково нормативними документами, які чітко регулюють питання застосування тарифів, у тому числі й для населення.

- В Україні усі тарифи на електроенергію встановлює відповідний держаний орган – Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ). Таким чином, жодна енергорозподільча компанія чи будь-яке обленерго, і ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" зокрема, жодного впливу на їх рішення щодо тарифної політики не мають. А застосовують тарифи, розроблені і прийняті в НКРЕ, - йдеться у заяві за підписом голови правління ПАТ "АЕС Рівнеобленерго” Вадима КУХТІЯ.

За інформацією В’ячеслава Бережнюка, у ході перевірок стало відомо, що "Рівнеобленерго" відмовлялось укладати договори напряму з мешканцями будинків, які відносяться до ОСББ.

- Згідно з нормативними документами для укладання прямого договору між мешканцями багатоповерхових будинків, які обслуговуються ОСББ по загальному лічильнику, мешканці повинні згідно з робочим проектом зробити розподіл обліку електроенергії таким чином, щоб він відповідав вимогам Правил облаштування електроустановок. І лише після цього енергопостачальна компанія може розглянути питання щодо укладання прямих договорів, - пояснюють з ПАТ "АЕС Рівнеобленерго".

До теми:
У Рівному безпідставно завищують ціни на комунальні послуги для ОСББ





На правах реклами