Ми у Facebook
28.09.2011, 18:59

Рівненщина — серед туристичних маршрутів до Євро-2012

Свято-Троїцький чоловічий монастир (с.Межиріч Острозького району)

Про туристичний потенціал Рівненської області в рамках підготовки до Євро-2012 розмовляли під час круглого столу "Регіональний розвиток туризму: сучасний стан та перспективи". Захід відбувся, 27 вересня, з нагоди Всесвітнього дня туризму.
Напередодні Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 в Україні розробили національні туристичні маршрути для іноземців. Туди увійшли маршрути, що знаходяться в радіусі 100 кілометрів від міжнародних автотранспортних коридорів.

— У список включені й туристичні маршрути Рівненщини. Це, зокрема, такі як: Корець — Дубно — Тараканівський форт — Пляшева — Онишківці, Дермань — Острог — Межиричі (Острозький район), Великі Межиричі (Корецький район) — Соснове — Губків — Березне, село Пересопниця, екскурсія найдовшою в Європі діючою 106-кілометровою вузькоколійкою Антонівка-Зарічне. Також передбачено відвідування Музею бурштину у Рівному, — розповіла заступник начальника управління культури та туризму РОДА Ярослава Гаврилова.

На думку заступника голови Рівненської облдержадміністрації Олексія Губанова, для Рівного, яке безпосередньо не бере участь у футбольному чемпіонаті Євро-2012, вплив цього заходу дещо перебільшений. Проте через Рівненщину пролягає міжнародна траса Київ — Чоп. Вона й може допомогти у розвитку туризму.

— Ті кілька матчів, які відбудуться в Україні, з точки зору туризму виглядають просто як приїзд фанатів, щоб подивитися гру, і які не мають часу відвідувати наші туристичні маршрути. Євро-2012 — не панацея, яка змінить стан туризму в Україні, — переконаний Олексій Губанов. — Проте ми повинні використовувати транзитний потенціал нашої області для наповнення туристичного гаманця.

Через Рівненщину проїздить багато автомоблів, але ми маємо від цього мало зиску. На автошляхах відсутні вказівники історичних та туристичних об’єктів. Наприклад, про Рівненський зоопарк — один із кращих в Україні — можна дізнатися тільки, якщо заїхати в саме місто. Тому в першу чергу потрібно вирішити інформаційну проблему, щоб покращити стан туризму на Рівненщині.





На правах реклами