Ми у Facebook
10.10.2011, 15:19

Рівненські митники зібрали втричі більше коштів

Рівненська митниця за 9 місяців цього року перерахувала до державного бюджету понад 1,5 мільярда гривень, що у 3,6 раза більше, ніж торік. Таким чином завдання Міністерства фінансів перевиконано на 27 відсотків. Найбільше коштів державі сплатили нафтові компанії та енергетичні компанії.
За словами начальника Рівненської митниці Сергія Лук'янова, з початку року рівненські підприємства експортували за кордон товарів на 340 мільйонів доларів, натомість завезли — на 688 мільйонів доларів. Таким чином у цьому році експорт зріс на 32 відсотки, імпорт – на 186 відсотків.

— Найбільше наших товарів продано до Росії, Польщі та Німеччини. Продають наші підприємці за кордон в основному мінеральні добрива, корисні копалини, деревину, електрообладнання та будівельні матеріали, — зауважив Сергій Лук'янов. — На Рівненщину ж завезли найбільше товарів з Білорусі, Литви та Росії.

З початку року митники порушили 449 справ про порушення митних правил на суму понад 8,9 мільйона гривень та вилучили товарів на 3,5 мільйона гривень. Крім того, за результатами аналітично-пошукової роботи порушено 7 кримінальних справ, дві з них стосуються переміщення наркотичних засобів через державний кордон.





На правах реклами