Ми у Facebook
11.10.2011, 16:36

У Рівному відкрили новий сезон у літературному кафе

Літературним кафе під назвою "Осінь. Увертюра" відкрило минулої неділі новий поетичний сезон народне літературне об'єднання "Поетарх" Рівненського Палацу дітей та молоді.
У приміщенні кафе Палацу дітей та молоді — яблуку ніде впасти: декому з присутніх, які запізнились, довелося навіть сидіти по двоє на одному стільці. Та, спраглі за поетичним словом і щирим дружнім спілкуванням творчих людей, гості вечора не нарікали, а, затамувавши подих, слухали поетичні та прозові твори молодих авторів і ліричні пісні від постійних учасників "поетархівських заходів" — гурту "Музика мрій" та барда Вадима Волкова.

Тематика творів, які звучать під час вечорів "Поетарху", — традиційна і мало залежить від політичної ситуації чи зміни поколінь — це кохання, пошуки молодою людиною себе, свого місця у світі. Втім, вітер сьогодення увірвався у програму поетичних читань творами учасниці "Поетарху" Яни Поліщук, яка саме напередодні була однією з учасниць рівненської команди на шоу "Майдан's" і власні враження від видовищного танцювального проекту висловила у поетичних рядках.

У Рівному Міжнародний день поезії відзначили у літературному кафе

— Останній місяць літа та перший — осені виявились для вихованців "Поетарху" плідними на творчі звершення, — каже незмінний керівник народного літоб'єднання "Поетарх" Рівненського Палацу дітей та молоді Тетяна Горбукова. — Так, 23 серпня побачив світ черговий номер літературно-художнього журналу "Світло спілкування", що видається у Житомирі, а в ньому — вірші нашої Вікторії Самчук та стаття про неї. А 29 серпня ціла когорта "поетархівців" — Аліна Мичко, Ігор Перевозов, Вікторія Самчук, Ірина Мельник, Анастасія Медведь, Тетяна Кучерук, Ольга Горпенюк та Богдан Михайлов — разом зі мною взяли участь у святкових читаннях на честь 450-річчя Пересопницького Євангелія. Радіємо і перемозі Ірини Мельник на фестивалі сучасної української поезії "СУП", який проходив у Рівному наприкінці вересня.

Учасники "Поетарху" Ірина Мельник і Христина Хандрусь — у проекті телеканалу "Рівне 1" "Поезія на Першому місцевому"

"Це певний настрій, який ходить-ходить біля тебе — а потім десь мусиш сісти і написати, бо поки не напишеш — він не відійде", — ділиться власним розумінням поетичної Музи Ірина Мельник
"Це певний настрій, який ходить-ходить біля тебе — а потім десь мусиш сісти і написати, бо поки не напишеш — він не відійде", — ділиться власним розумінням поетичної Музи Ірина Мельник


Високий рівень творів "поетархівців", які прозвучали під час відкриття поетичного сезону в літературному кафе ПДМу, відзначила і секретар обласної організації Національної спілки письменників України Юлія Бондючна — постійна і бажана гостя вечорів "Поетарху".

"Поетарх" на благодійному марафоні "З вірою в майбутнє"

...Літературному об'єднанню "Поетарх" — уже 28 років. Змінюється багато чого навколо, та потяг молодих творчих особистостей до Слова залишається незмінним. І кращого місця для його реалізації, аніж "Поетарх", знайти важко.

"Поетарх" святкує 20-річчя

Пісні у виконанні Вадима Волкова - мелодійні, ліричні й душевні - незмінна окраса літературних вечорів "Поетарху"
Пісні у виконанні Вадима Волкова - мелодійні, ліричні й душевні - незмінна окраса літературних вечорів "Поетарху"


Саме тому до "Поетарху" щороку вливаються нові творчі сили. Приміром, цього разу в літературному кафе дебютувала із власними творами десятикласниця Марія Лінник із села Кустин Рівненського району. Схильна до літературної творчості дівчина, випускниця Школи універсального журналіста і учасниця обласного конкурсу "Я — журналіст!", приєдналась до "поетархівців" зовсім нещодавно і нині намагається реалізувати себе у Слові, долучившись до діяльності знаного колективу.

— Поетичні люди високої душі залишаються, — каже Тетяна Горбукова. — Вони творять, незважаючи ні на що.





На правах реклами