Ми у Facebook
19.10.2011, 16:09

Юна рівненська співачка стала переможницею конкурсу “Крок до зірок”

Осінню пору часто називають золотою. Для учениці 4-го класу Рівненської дитячої музичної школи №2 Катерини Качановської вона стала такою не лише у переносному, а й у прямому значенні цього слова. Адже початок жовтня приніс талановитій дівчинці дві престижні нагороди — Гран-прі конкурсу “Осіння мелодія” у Вінниці та перемогу на всеукраїнському конкурсі “Крок до зірок” у Києві
У свої 11 років юна вихованка музичної школи Катерина Качановська уже не один раз ставала лауреатом обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Талановита дівчинка просто мріяла взяти участь у конкурсі “Крок до зірок”, адже це чи не найпростижніший конкурс в Україні, а вдалося навіть перемогти. До того ж дівчинка зуміла відкрити у собі ще й поетичний талант й сама написала слова до пісні, яка і принесла їй перемогу. Викладач Каті, Жанна Марченко, говорить про свою ученицю із захопленням:

- Катя — дуже талановита й обдарована дитина, - розповідає завідувач відділом сольного співу Рівненської дитячої музичної школи №2 Жанна Марченко, - Вона дуже багато працює, і ця праця приносить достойний результат. У перших числах жовтня у Вінниці Катя виборола Гран-прі на конкурсі “Осіння мелодія”. Там вона виконала програму півфіналу і фіналу, де заспівала пісню “Україна” композитора Ірини Кириліної. А уже 6-го жовтня Катя посіла перше місце на Всеукраїнському телевізійному конкурсі “Крок до зірок” у Києві. У півфіналі Катя виконувала пісню “Україна”, а перемогу у фіналі Катерині принесла пісня із репертуару Лучано Паваротті “Мама”. Цікаво те, що за умовами конкурсу текст пісні мав бути українською мовою, і Катя сама написала слова до цієї пісні. Я допомогла їй із перекладом змісту, а вона через своє дитяче бачення написала слова.



Також пані Жанна повідомила, що голова журі конкурсу Михайло Поплавський віздначив неординарний і складний репертуар та високий професійний рівень Катерини, а музичний продюсер Національної Телекомпанії України Владислав Багінський сказав, що у Каті є гарні перспективи стати учасницею дитячого конкурсу “Євробачення”.

Не приховує радості від перемоги й сама Катя:

- На такому конкурсі я виступала вперше, - поділилась враженнями переможниця, учениця 4-го класу Рівненської дитячої музичної школи №2 Катерина Качановська, - Було дуже багато емоцій, зусиль, хвилювання... Але це було того варте! Коли я виходжу на сцену, я забуваю про все. Є тільки мікрофон і глядачі. Я не боюся, що журі поставить мені мало балів, я боюся що мені ніхто не зааплодує. Коли почула, що мене назвали першою, була дуже щаслива. Це дуже висока планка, і я буду прагнути тримати її на такому ж рівні і в наступних конкурсах.





На правах реклами