Ми у Facebook
24.10.2011, 09:38

У "Школі універсального журналіста" — новий випуск і новий набір!

Вручення дипломів, фото на згадку, смачний торт і обіцянки спілкуватись і надалі — у "Школі універсального журналіста" Видавничого дому "ОГО" і телеканалу "Рівне 1" 21 жовтня відбувся новий, вже шістнадцятий, випуск. А тим часом до кінця року організатори планують провести ще одне навчання.
Шістнадцята Школа — і шістнадцятеро учнів: 14 дівчат і двоє хлопців. Серед них — і старшокласники, які планують вступати на факультети журналістики, і студенти (в тому числі ті, хто навчається на журналістських факультетах, але при цьому прагне з першого ж курсу набувати практичних навичок в обраній справі), і випускники ВНЗів, які прагнуть самовдосконалення, особистістного розвитку, розширення кола спілкування.

Десять вечорів на ШУЖ — це заняття, де розглядаються особливості журналістської діяльності, методи збору інформації та її джерела; відбувається знайомство з технікою інтерв'ю, специфікою роботи телевізійного журналіста. Заняття проходять за схемою "мінімум теорії — максимум практики": тут немає оцінок, конспектів, довгих лекцій і обов'язкових домашніх завдань. Лише живе, активне спілкування, маса конкретних прикладів із роботи журналістів рівненських ЗМІ, прості пояснення складних понять, безліч практичних вправ, які учасники виконують індивідуально і у групах. А ще — повага до думки кожного, безпосередність, щирість і позитив, які так приваблюють молодь на заняттях ШУЖ!



А ще — учні ШУЖ проходять телевізійні проби у студії телеканалу "Рівне 1". Для багатьох саме це заняття стає найбільш хвилюючим. Адже одна справа — дивитись "Новини Рівного" як глядач, а зовсім інша — відчути себе по той бік екрана, у ролі справжнього телеведучого!



Записатись до Школи універсального журналіста




Власні уявлення про роботу ведучого новин учні ШУЖ мали змогу доповнити, поспілкувавшись під час майстер-класу з ведучою та журналістом Першого місцевого, одним із "облич" "Новин Рівного" Світланою Сиротою.
— Заняття з участю Світлани запам'яталось мені найбільше, — ділиться випускниця ШУЖ Іванна Яковець. — Це дуже цікава, розумна людина, яка багато чим поділилась із свого особистого досвіду.

Справжній шквал позитивних емоцій традиційно супроводжує на ШУЖі майстер-клас власного кореспондента телеканалу "1+1", відомого телеведучого і журналіста Олександра Курсика.
— Це людина, від якої просто "пре" позитив, — не приховує захоплення випускниця ШУЖ Олександра Ясенчук. — Дуже хотіла би бути схожою на нього. Колега Саші за навчанням у ШУЖі Тамара Залюбовська доповнює:
— Олександр відкрив нам очі на деякі речі, тверезо оцінив роботу журналіста і при цьому насправді насмішив. Побільше б таких людей!



"Дитячі мрії мають право на здійснення", — з такими словами прийшла на Школу універсального журналіста в лютому цього року п'ятикурсниця Національного університету "Острозька академія" Марина Роменська. Психолог за освітою, вона, після закінчення ШУЖ, у підсумку поки що не обрала для себе професію журналіста, проте, за власним зізнанням, отримала на ШУЖ море позитиву та корисної інформації. А сьогодні Марина — одна з викладачів Школи універсального журналіста. Її психологічні тренінги викликають інтерес учнів можливістю краще пізнати себе, розкрити власні приховані можливості, відчути, що тебе розуміють. Та й психологічні знання у роботі журналіста — надзвичайно важливі. Адже більшість інформації журналіст здобуває методом інтерв'ю, тобто спілкуючись із людьми. Відтак, навички ефективної взаємодії з навколишнім світом, розуміння інших людей — незамінні для професійного працівника ЗМІ.
"Хороший журналіст — це насамперед психолог", — невипадково ці слова керівника Школи універсального журналіста, головного редактора Видавничого дому "ОГО" Віталія Голубєва постійно звучать на заняттях ШУЖ.



Записатись до Школи універсального журналіста

— Навчання дуже, дуже, дуже класне! — з вогником в очах ділиться емоціями випускниця ШУЖ Юлія Галкіна. — На ШУЖ варто прийти хоча б заради того, щоб зарядитися позитивом, познайомитись із новими людьми і поповнити базу контактів! Практичні вправи, які ми виконували, можуть знадобитися просто у звичайному житті! А ще тепер, ідучи вулицею або їдучи у маршрутці, я помічаю такі деталі, про які раніше ніколи не думала!



— Я в захваті від ШУЖ, заняття переверщили мої сподівання, — ділиться враженнями випускниця Школи універсального журналіста Іванна Пристайович. — Особисто для мене ШУЖ — це школа життя, на якій я отримала радість.
—Запам'яталися Віталій Голубєв і Олександр Курсик тим, що вони дуже веселі, прикольні, життєрадісні і взагалі кльові люди, — доповнює подругу випускниця ШУЖ Ганна Ольшанська. Ще одна випускниця ШУЖ Софія Драганчук підтверджує:
— Кожне наше заняття було по-особливому цікавим. Дякую Віталію Голубєву за те, що старанно нас навчав, додаючи нових знань.

"Кінець однієї історії - це початок іншої", — ці слова керівник Школи універсального журналіста повторює щоразу, вручаючи дипломи новим випускникам. Адже насправді десять вечорів на ШУЖі для багатьох її учнів — це лише початок і майбутньої журналістської кар'єри, і співпраці з організаторами навчання. Адже випускникам ШУЖ надається сприяння в публікації матеріалів у ЗМІ, інформаційній підтримці молодіжних проектів, які вони організовують, підготовці матеріалів для творчого конкурсу при вступі на спеціальність "Журналістика".







Хочете записатись на ШУЖ? Телефонуйте (050) 339-39-85, пишіть на vg2001@ukr.net.

Зрештою, далеко не кожен з випускників ШУЖ робить вибір на користь журналістики (хоча нині випускники ШУЖ працюють практично у кожному ЗМІ Рівного!). Але здобуті знання допомагають їм і у звичайному житті. А дружні контакти між випускниками ШУЖ та між ними і організаторами проекту — це вже гарна традиція Школи.

Дізнатись більше про Школу універсального журналіста

...А отже, розходячись по домівках п'ятничного вечора, випускники шістнадцятої Школи універсального журналіста не прощались. Попереду ж бо — так багато цікавого!

Хочете записатись до Школи універсального журналіста? Телефонуйте (050) 339-39-85, пишіть на vg2001@ukr.net — і ви отримаєте відповіді на всі свої запитання!






На правах реклами