Ми у Facebook
29.11.2011, 13:24

У Рівному склали військову присягу 67 новобранців

Цієї суботи у Рівному 67 військовослужбовців молодого поповнення військових частин гарнізону урочисто присягнули на вірність Українському народові.
Захід відбувся на стройовому плацу 55-го окремого лінійно-вузлового полку зв'язку. Ритуал складання військової присяги для новобранців, їх рідних і близьких, а також усього особового складу став справжнім святом. Привітали молодих солдатів заступник командира 13-го армійського корпусу з виховної та соціально-психологічної роботи полковник Володимир Яцентюк, ветеран полку зв'язку Галина Гончарук, командири військових частин Рівненського гарнізону, а також батьки та рідні. Уперше такий захід відвідали вихованці дитячого притулку служби у справах дітей Рівненської обласної держадміністрації.

- Сьогодні новобранці зробили один із найважливіших кроків у своєму житті, - сказав полковник Володимир Яцентюк. - З опануванням військової професії вони стануть гарантом обороноздатності нашої. А ще ми докладемо усіх зусиль, аби найкращі з них після строкової служби продовжили військову кар'єру. Від імені командування армійського корпусу хочу подякувати батькам за ваших синів та запевнити, що ми зробимо з них надійних помічників, відповідальних чоловіків, які через все життя пронесуть повагу до батьків, любов до Батьківщини та почуття обов'язку.

Після офіційної частини молоді воїни приступили до складання Військової присяги. Незважаючи на холодну погоду, на плацу полку було гаряче від емоцій новобранців, рідних та близьких. А гостей цього разу було як ніколи багато, адже більшість із молодих воїнів - саме з Рівненщини. Під спалахи фотоапаратів матері щасливо плакали, сестри та кохані вітали строковиків поцілунками, а батьки тішилися, що їхні сини на правильному життєвому шляху. А представники духовенства прочитали молитву на військову службу.

- Відпускала сина до війська з легкою душею, адже хочу бачити його змужнілим і відповідальним чоловіком у майбутньому, - каже мама солдата молодого поповнення Ольга Омельчук. - Я його виховала хорошим юнаком, дала освіту юриста, а армія допоможе зробити з нього чоловіка. Ми сподіваємось, що військова служба дасть перспективи на майбутнє.

Родзинкою свята став виступ військовослужбовців розвідувального підрозділу, які продемонстрували прийоми рукопашного бою. А оркестр 13 армійського корпусу виконав музичні пісенно-стройові композиції.

Цього дня не приховує своїх емоцій новобранець Віталій Артемов:

- У мене чимало планів щодо служби. Перш за все - розвинутись фізично. Люблю військову форму. А після перших стрільб на радощах взагалі вночі не спав.

По завершенню урочистостей усі охочі ознайомились із навчально-матеріальною базою полку зв'язку, умовами проживання та харчування військовослужбовців, відвідали Кімнату бойової слави військової частини, а також побачити військову техніку та стрілецьку зброю.

Варто зазначити, що в цей же час військовослужбовці молодого поповнення 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України також склали військову присягу на вірність українському народові на Закарпатті та Львівщині.

Про це повідомив прес-секретар 13 армійського корпусу майор Віктор Шубец.





На правах реклами