Ми у Facebook
08.12.2011, 12:49

У вбивстві фотографа Розвадовського зізнався його 17-річний друг

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 листопада обірвалося життя талановитого фотографа 30-річного Віталія Розвадовського, який протягом 9 років пропрацював фотокореспондентом тижневика “2000”.
Відомого фотокореспондента вбили ножем численними ударами в голову і шию в понеділок увечері в будинку №168 на Харківському шосе.

Головний підозрюваний, за версією міліції, - його друг, 17-річний фотограф Ярослав Полушкін, з яким, як розповідають друзі, того вечора вони були разом. За словами в.о. начальника ЦГЗ київської міліції Володимира Дмитренка, він вже зізнався у скоєному. Правда, про мотиви в міліції не кажуть.

Сам Ярослав зараз знаходиться в лікарні швидкої допомоги з пораненнями обох долонь, струсом мозку, великою гематомою на обличчі і відбитою ниркою. "Ми постійно чергуємо в лікарні, хоча до Ярослава нас не пускають, - розповіла тітка хлопця, відомий журналіст Вікторія Полушкіна. - Стан Ярослава задовільний. Він лежить в окремій палаті, де постійно перебуває слідчий, і про стан племінника і мого хрещеника ми дізнаємося від нього. Але я хочу офіційно заявити - ні я, ні вся наша родина не вірить в те, що Ярослав міг скоїти вбивство. У нього не було ні намірів, ні мотивів. Вони дружили з Віталіком, який знав Ярослава з 12 років. Віталік був учителем Ярослава з фотомистецтва". Вікторія підтвердила, що ввечері, який став останнім у житті Віталія, друзі були разом.

"Ярослав з дівчиною знімає квартиру недалеко від будинку, де сталося вбивство. Вони зустрілися з Віталієм, якого я теж добре знала, любила і з яким дружила. Але що точно там сталося, я поки не можу говорити через таємниці слідства. Можу сказати, що обидві долоні Ярослава сильно порізані - він чинив опір, хапаючись за ніж".

У під'їзді, де сталося вбивство Віталія Розвадовського, ніхто з сусідів не впізнав хлопчика (по фото Ярослава), і кажуть, що вбивць було декілька. Хоча перед смертю Віталій, за словами сусідів, таки називав ім'я Ярослава. "Я почула шум і вискочила на балкон на сходовій клітці, - говорить сусідка з 7-го поверху. - Там п'ятеро людей били потерпілого (Віталія - авт.). Він тікав від них і встиг крикнути: "Допоможіть! Викличте міліцію". Переслідувачі схопили його за волосся і затягнули на балкон, а мене відштовхнули. Я повернулася додому, викликала міліцію і знову вийшла на сходи". Після цього Віталій втік на другий поверх.

"Він подзвонив 4 рази в наші двері, ми подивилися у вічко. Навпроти потерпілого стояв дуже високий і худий хлопець і наносив удари ножем. Ми відкрили двері, він почав йти на нас. У нього були божевільні очі, а обличчя залите кров'ю. Навряд чи я його впізнаю, постраждалий кричав: "Ярослав, не бий". Майже миттєво приїхала міліція. Я чула, як потерпілий говорив міліціонеру: "Ярослав Полушкін, 17 років", - каже мешканка 2-го поверху. У міліції кажуть, що нічого не знають про інших нападників. "Дякуємо, ми з'ясуємо", - сказав нам начальник головного слідчого управління МВС Василь Фаринник.

Друзі Віталія кажуть, що Ярослав був хоч і вище Віталія, але ще по-дитячому худорлявий: "Але я не можу повірити, що Ярослав міг убити. Це нонсенс".






На правах реклами