Ми у Facebook
23.02.2012, 17:25

У Польщі бездомних собак усиновлюють

Погляди всього світу звернуті на нашу країну. Чемпіонат - це хороша можливість бути присутнім і стати відомим. У багатьох європейських країнах середній громадянин знає дуже мало про нас, нашу культуру, історію та навіть столицю.
На жаль, західні ЗМІ часто звертаються з приводу бездомних собак і їх масових вбивств. Це викликає хвилю протестів і демонстрацій, один з яких і планується у Варшаві 3 березня.

А як Польща, наш сусід, і співорганізатор радить собі з бездомними собаками? По-іншому, краще. З самого серця. Є багато організацій, фондів про тварин, одним із засновників якого є Катерина Писарська.

Кілька років тому вона прийняла до свого дому першого собаку з притулку. Собака Роккі (нині вже покійний) став міжнародною зіркою. Він був знаний в Албанії, Болгарії, Сербії, Італії. Пані Кася заснувала свій блог, і стверджувала, що собака написав це сам. Це дуже сподобось засобам масової інформації, і собака швидко завоював титул письменника і став послом для усиновлення собак. За його записами з життя стежили тисячі читачів, і на facebook для нього створений фан-клуб, який налічує майже 4000 вболівальників!

Після його смерті Катерина Писарська взяла до свого дому іншого собаку з притулку - Хакера. Ця прихильність справі заохочення усиновлення показує, що вони не бояться брати собак з притулку для бездомних, або візитів до притулків, у результаті чого і винилка документальна серія телепередач: "Собака і усиновлення", - які транслювали на станції TTV. У кожному епізоді ми зустрічаємо нових сімей, які хочуть любити собак, яких ніхто не хотів.

Ми є свідками того, як пані Кася добровільно рятує собак з вулиці, знаходить їм будинки, приносить їх у лікарні. Девіз цього є простим і красивим: "Прийнявши одного собаку, ти не зміниш світ, але зміниш світ одного собаки". Важко не погодитися! Ще більш важко не визнати, що поляки пропонують прекрасний приклад. А ми?

Інші статті до теми:
У Квасилові на Рівненщині найбільше собак — на дитячих майданчиках [+Фото]
На Рівненщині собаки покусали дитину
На непрацюючий Рівненський притулок для собак додали грошей
Притулок для собак запрацює у Рівному ще цьогоріч

Як завантажувати свої матеріали для "Репортер OGO.ua"

Нагадуємо, як завантажити матеріал:
Перший варіант: Відправити електронний лист з дописом, фото-, відео-матеріалами на reporterogo@gmail.com чи info@ogo.ua.

Другий варіант: Або ж завантажити матеріали у соціальних мережах через наші аккаунти: Вконтакте - http://vk.com/ogo_ua#/ogo_ua та Facebook - http://www.facebook.com/OGO.ua





На правах реклами