Ми у Facebook
23.04.2016, 11:00

Поради рівнянам до Великодня: оригінальні ідеї для оздоблення пасхальних яєць [+Фото]

Величезну колекцію ідей з оздоблення великодніх яєць пропонує американська телеведуча кулінарних програм, письменниця Марта Стюарт. Особливо привабливі її наступні дев'ять ідей.
Перша ідея: великодні яйця в техніці декупаж



Про цей варіант декору пасхальних яєць Марта каже, що вирізати акуратно квіточки і листочки з серветок зовсім необов'язково, адже білий фон серветки ідеально ляже на яєчну шкаралупу і межа між ними буде майже непомітною. Це значно прискорює процес. Тому все робиться досить просто: виріжіть із серветок вподобані мотиви і приклейте пензликом їх на яєчну шкаралупу.

Друга ідея: великодні яйця обплутані нитками



У даному випадку використані пенополістерольні яйця. Звичайна шкаралупа буде для цього декору дуже крихкою. А так все зрозуміло і легко: в маківку яйця встромляється голочка, навколо якої намотується ниточка (наприклад, ірис), поверхня яйця намазується клеєм, і ниточка акуратно укладається виток за витком по всій поверхні до середини яйця. Інша половина обмотується точно так само, тільки голочка встромляється з іншого кінця яйця. На завершальному етапі яйце декорується стрічками, квіточками та іншими елементами. Все приклеюється на текстильний клей. Такі яйця можна повісити на яєчне дерево - традиційну прикрасу будинку католиків на Пасху.

Третя ідея: великодні яйця в декоративному папері



Ці неймовірно вишукані та елегантні великодні яйця робити дуже просто: виріжте за розміром яйця прямокутник з декоративного паперу. Прямокутник має бути заввишки трохи більше висоти самого яйця і трохи довшим, ніж окружність яйця. Верхню і нижню частини паперового прямокутника поріжте майже до середини на тонкі смужки. Змастіть їх клеєм і приклеюйте по одній до шкаралупи, стежачи за тим, щоб робота була акуратною, без зазорів між смужками паперу.

Четверта ідея: великодні яйця з тасьмою та стрічками



Ці підвісні великодні яйця робляться ще простіше: просто обклеюються стрічками і тасьмою, які вам до вподоби. Підвішуються вони за стрічку, закріплену декоративним ґудзичком або бусинкою з одного кінця яйця, і простягнуту крізь порожню шкаралупу в інший отвір. Ви ж пам'ятаєте, що яйця перед декоруванням потрібно звільнити від вмісту, промити водою і висушити?

П'ята ідея: скрапбукінгові великодні яйця



Ця ідея має припасти до душі любителям скрапбукінгу. Яєчна шкаралупа обклеюється вирізаними за допомогою дирокола фігурними квіточками і пелюсточками. Квіточки вирізати краще з тонкого паперу, наприклад, серветок, наклеювати в хаотичному порядку, заходячи один на одного.

Шоста ідея: ботанічний декупаж



Яйця — можна дерев'яні, можна просто шкаралупу від яєць — пофарбувати акриловою фарбою в один колір. Вирізати з паперу вподобані фотозображення або просто реалістичні ілюстрації квітів, листя, птахів (у цьому випадку треба працювати акуратно, ретельно вирізаючи деталі). Акуратно приклеїти і покрити лаком.

Сьома ідея: мереживні великодні яйця



Мереживні крашанки можна буде з'їсти, якщо ви їх пофарбуєте харчовою фарбою! Зробити їх нескладно: підготуйте заздалегідь фарбу, відрізки мережив, маленькі резиночки. У Марти є хороше відео з мереживного фарбування великодніх яєць, але якщо в двох словах, то процес виглядає наступним чином. У відрізок мережива загортаємо зварене заздалегідь яйце, мереживо повинно щільно облягати яйце, для надійності фіксуємо його резинкою, потім опускаємо в підготовлений розчин з фарбою. Коли яйце досягає потрібної інтенсивності кольору, дістаємо його, знімаємо мереживо, промокаємо паперовим рушником і даємо висохнути. Найкраще залишати фарбовані яйця сохнути на постаменті, що нагадує ложе йога: пінопласт із голочками. Готові яйця дійсно виглядають дуже красиво! І їх можна з'їсти!

Восьма ідея: прикраса великодніх яєць гофрованим папером



Гофро-папір річ вдячна у всіх відношеннях. Ось і в декорі великодніх яєць він ой як знадобився. Особливо, якщо треба прикрасити яйця швидко! Наріжте просто смужки гофрованого паперу з простим або різьбленим краєм і приклейте один кінець смужки до шкаралупи яйця. Злегка натягніть папір і оберніть нею яйце. Приклейте папір до місця стику. Можна зробити гірлянду з пелюсток: виріжте шматочки у формі листя і один за одним приклейте їх по колу яйця. Так само можна зробити і квіточку на маківці яєчка.

Дев'ята ідея: великодні яйця з марками



Яйця, вся поверхня яких обклеєна поштовими марками, радісно буде отримати на Великдень істинним філателістам. Їсти їх можна, але можна зробити такі яйця цінним експонатом своєї колекції. Все елементарно: беруться марки і наклеюються на порожню шкаралупу таким чином, щоб не залишилося зазорів між ними. Можна і потрібно наклеювати один на одного. Зверху покрити лаком.

Сподіваємося, що ідеї від Марти Стюарт наштовхнуть вас на свої власні варіанти оформлення великодніх яєць. Творіть їх разом з дітьми — адже це не складно, але надзвичайно захоплююче!

Приємних приготувань до Великодня!

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Готуємося до свята: вірування, пов’язані з готуванням писанок

Сьогодні - Лазарева субота: чи можна працювати





На правах реклами