Ми у Facebook
03.04.2012, 17:21

Що варто знати платникам єдиного податку

З першого кварталу 2012 року платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп подаватимуть нову звітність - податкову декларацію платника єдиного податку.
Форми декларацій, як для єдиного податку - фізичної особи - підприємця, так і для платника єдиного податку - юридичної особи, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011 №1688. Термін подання декларації для зазначених груп - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Тобто, за І квартал відзвітувати необхідно не пізніше 10 травня 2012 року.

Платники єдиного податку – фізичні особи групи 1 зобов'язані звітувати з єдиного податку раз на рік (якщо протягом року не переходили до груп 2 — 3 і не перевищили дохід).

Що стосується сплати, то відповідно до норм Податкового кодексу платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. До 20 квітня 2012 року платникам єдиного податку першої та другої груп необхідно здійснити сплату єдиного податку за квітень.

Крім того, таким платникам надано право здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року. Нарахування авансових внесків для вищевказаних платників здійснюється органами державної податкової служби на підставі заяв суб’єктів господарювання. Ті платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Платники єдиного податку третьої групи та єдинники – юридичні особи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал. Таку сплату за наслідками І кварталу слід здійснити не пізніше 18 травня 2012 року.

Про це повідомили з відділу масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м.Рівне.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Єдинники до 20 квітня мають сплатити єдиний податок за квітень





На правах реклами