Ми у Facebook
20.04.2012, 12:10

На що скаржаться майбутні "бізнес-леді" Рівного ?

Не принижувати статус жінок при прийнятті їх на роботу закликають громадські організації Рівного.
У четвер, 19 квітня, на базі Рівненського міського центру зайнятості відбувся круглий стіл “За гендерний паритет на ринку праці в Україні”, присвячений становищу жінок у трудовій діяльності.

Захід підготували дві громадські організації: Рівненський Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» та «Асоціації дискусійних клубів» з м. Дніпропетровськ.



Лариса Гунько, голова правління Рівненського Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка», розповідає:

- Протягом 10 років займаємося проблемами соціального характеру. Свої дослідження ми проводили методом експрес-опитування разом із нашими колегами із Дніпропетровщини. Приємно, що до участі та обговорень гендерної дискримінації жінки в оплаті праці долучилися представники влади, структур соціального захисту, працівники територіальної інспекції по праці та державної служби зайнятості.

Лариса Гунько, голова правління Рівненського Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка»
Лариса Гунько, голова правління Рівненського Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка»


Дослідження показали, що на неналежне працевлаштування жінок в Україні впливає їх сімейний стан (наявність дітей, можливість декретної відпустки), вік жінки, низький рівень заробітної плати, що не відповідає важким умовам праці, надання чоловікам переваг при працевлаштуванні, зокрема, на керівні посади.
А от у трудовому колективі жінок дискримінують через психологічний тиск, загрозу першочергового звільнення у випадку реорганізації підприємства, відсутність кар’єрного росту та сексуальні домагання.







На правах реклами