Ми у Facebook
24.04.2012, 09:47

Як на Рівненщині карають лікарів за помилки

За останні два роки (2010-2012) у судах області не розглядали жодної кримінальної справи за лікарську недбалість та помилки. Останні такі справи розглядали ще у 2009 році.
Про це порталу OGO.uaповідомили у прокуратурі Рівненської області.

Упродовж 2009-2012 років слідчі підрозділи органів внутрішніх справ порушили та розслідували 9 кримінальних справ щодо неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками за статтями 139, 140 Кримінального Кодексу України.

З числа вказаних кримінальних справ до суду скеровано 1 кримінальну справу, 1 справу провадженням закрито у зв’язку з відсутністю складу злочину, на підставі частини 1 пункту 2 статті 6 Кримінально-процесуального Кодексу України.

Решта 7 кримінальних справ перебувають у провадженні органів внутрішніх справ області.

Упродовж 2009 року судами області розглянуто з постановленням
обвинувального вироку дві кримінальні справи стосовно трьох осіб, які, працюючи на посадах лікарів, неналежно виконували свої професійні обов’язки.

Вироком Рівненського міського суду від 22 червня 2009 засуджено лікаря невролога Рівненської обласної дитячої лікарні за частиною 2 статті 140 Кримінального Кодексу України до 2 років позбавлення волі з позбавленням права займатись лікарською діяльністю строком на 2 роки. На підставі
Закону України "Про амністію" його звільнено від призначеного покарання.

Апеляційним судом області 30 листопада 2009, який набрав чинності, постановлено вирок стосовно дитячого лікаря невролога Млинівської ЦРЛ, та завідуючого відділенням неврології цієї ж лікарні за частиною 1 статті 140 Кримінального Кодексу України та їх засуджено до 2 років позбавлення волі. На підставі статті 49 Кримінального Кодексу України їх звільнили від призначеного покарання у зв’язку з закінченням строків давності. Вирок суду вступив у законну силу.

У 2010-2012 роках судами області кримінальні справи зазначеної категорії не розглядались.

ІНШІ СТАТТІ ЗА ТЕМОЮ:
Через смерть жінки в рівненській лікарні порушили кримінальну справу
У Рівненській області розбираються зі смертю немовляти в лікарні
На Рівненщині через смерть немовляти проти лікаря пологового порушили кримінальну справу
У Рівному жінка померла у лікарні від неправильно поставленого катетера?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ