Ми у Facebook
27.04.2012, 14:36

Голова Рівного Володимир Хомко вважає себе небезпечним для суспільства?

Як повідомив сайт "Під прицілом", нещодавно голова Рівного Володимир Хомко, під час засідання одного із міськвиконкомів розповів про свою заробітну плату. Правду кажучи, він не зміг точно пригадати скільки отримує - чи то 3 400 гривень, чи то 3 500…
26 квітня, під час перерви сесії Рівнеради, голова Рівного відповідав на питання журналістів, у тому, числі й на інформацію, оприлюднену порталом «Четверта влада». Вони порахували, що ніби, Володимир Хомко заробляє біля 10 000 гривень у місяць.

Нагадаємо, портал «Четверта влада» написав запит щодо посадового окладу та надбавок міського голови Рівного, із відповіді на який стало відомо, що посадовий оклад міського голови минулого року склав 3 219 гривень у місяць. Разом з усіма надбавками та доплатами (за високі досягнення у праці, за вислугу років, за звання "заслужений", за доступ до державної таємниці, за ранг) - фонд заробітної плати міського голови на місяць, наприклад, 1 жовтня 2011 року вже становив 6 941, 93 грн (це не рахуючи премій). Так, за 10 місяців 2011 року йому було нараховано 12 300 гривень у вигляді премій. У 2009 році міський голова отримав 13 305 гривень премії, у 2010 - 12 734 гривень.

Отже, відповідаючи на запитання щодо отримуваних ним коштів, Володимир Хомко зауважив:

- Я ж сказав, мій оклад біля 3,5 тисяч. Ви рахуєте (не для інтерв’ю кажу), що в мене велика зарплата? Порівнювати з моєю посадою, правда ж, заробітна плата мала?, Що зробив Саакашвілі, щоб не було корупції в міліції? Він підняв зарплату міліціонерам. Не може бути дешевого чиновника. Він небезпечний для суспільства.

Окрім того, мер міста розповів про те, що він, як і кожна людина – меркантильний. Тому ніколи не відмовляється від надбавок та премій, які належать йому згідно із Законом.

Отже, роблячи висновки із коментаря Володимира Хомка, можна з певністю сказати, що він сам себе вважає небезпечним для суспільства, адже неодноразово наголошував на тому, що має маленьку заробітну плату в порівнянні із займаною посадою. Виходить – вихід один. Корупція?






На правах реклами