Ми у Facebook
28.04.2012, 17:36

Показ скандального фільму "Матч" у Рівному скасовано

Дебютний показ російського фільму "Матч" у Рівному так і не відбувся. Скасувати прокат стрічки було вирішено після акції протесту, яку провели біля кіноцентру "Ера" представники УНП, обласної "Просвіти" та інших патріотичних організацій.
Рівненське обласне об’єднання ВУТ "Просвіта" ім. Т.Шевченка спільно з обласною організацією Української Народної Партії звернулися до місцевої влади та керівництва кіноцентру "Ера" з вимогою скасувати прокат російського фільму "Матч" на території міста Рівного та області.

За словами противників показу фільму, сюжет картини грубо перекручує історичні факти та зневажливо показує українців як націю. Зокрема, неправдиво висвітлено життя м. Києва під час німецької окупації, де всі негативні герої розмовляють українською мовою та носять жовто-блакитні пов'язки.

Зокрема, фільм "Матч" стояв у розкладі сеансів кіноцентру "Ера" з 27 квітня по 2 травня. Передбачалося, що дебютний показ фільму розпочнеться 27 квітня о 17:50. Однак цього не сталося через те, що біля кінотеатру зібралося близько 50 представників УНП, обласної "Просвіт"» та інших патріотичних організацій. Пікетувальники тримали в руках транспаранти та висловлювались у гучномовці відносно недопустимості показу антиукраїнського фільму у Рівному. Охороняли порядок прибуло близько 30 правоохоронців, 9 бійців "Беркуту" та два представника СБУ.

За словами організатора акції протесту голови Рівненської міської організації УНП Романа Коваля, даний фільм є наругою над пам’яттю про тих українців, які воювали у Другій світовій війні та завдяки яким ми маємо незалежну державу Україну.

Як відомо, всупереч численним зверненням патріотичних організацій Міністерство культури таки дало дозвіл на право демонстрування цього фільму на території України. Зокрема, поділяючи позицію громади Рівного, заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська вплинула на керівництво кінотеатру та домоглася скасування показу фільму в обласному центрі.

Інші статті до теми:
У Рівному вимагають не допустити показ скандального фільму "Матч"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ