Ми у Facebook
07.05.2012, 13:04

У Рівному будуть жорсткіше контролювати якість харчування у дитсадках

Дбаючи про якість дитячого харчування міська влада Рівного вирішила зібрати за одним столом підприємців, що постачають харчі у дитсадки, й представників санепідемстанції та інших контролюючих органів. Мета — ще раз роз'яснити підприємцям правила зберігання й транспортування товарів й наголосити на відповідальності за порушення цих норм.
Рівненські санепідеміологи зауважують, що постійно фіксують одні й ті самі порушення практично у всіх постачальників.

— Здебільшого, це відсутність маркування на частині упакування продукту й порушення правил самого перевезення продуктів, — пояснює завідувач відділу гігієни дітей та підлітків Рівненської СЕС Ірина Ковальчук. — Не дотримуються підприємці й правил товарного сусідства при транспортуванні продуктів харчування.

Представники управління ветеринарної медицини наголошують — важливо не лише слідкувати за дотриманням правил маркування й перевезення, а й за тим, де саме підприємці закуповують продукцію.

— Брати м'ясо на ринку я би вам не рекомендував, — говорить заступник начальника управління ветеринарної медицини м. Рівне Василь Дмитрієв. — Так, на ринку можна взяти продукцію для власного вжитку чи для переробки на м’ясопереробних підприємствах. Але брати на дитячі заклади я би вам не рекомендував.



Самі ж постачальники зазначили, що норм намагаються дотримуватись, оскільки самі у цьому зацікавлені. Єдина проблема — чимала вартість довідок, що підтверджують якість товарів.

— Є затверджений державою перелік платних послуг, — додав, відповідаючи на зауваження, Василь Дмитрієв. — Не можете оплатити — не займайтесь даним бізнесом.

Про те, що чекає на підприємців у разі не дотримання вимог до якості харчування у дитсадках, розповіла Галина Кульчинська.

— Про всі вимоги вам розповіли й надали телефони для отримання додаткової інформації, — сказала заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, звертаючись до підприємців. — Будуть факти порушень — ми будемо розривати угоди на постачання продуктів.

Інші статті до теми:
Дитячому харчуванню обіцяють жорсткий держконтроль
Як і чим харчують дітей у школах Рівного





На правах реклами