Ми у Facebook
07.05.2012, 12:47

Володимир Путін склав присягу президента Росії

А за день до дня інавгурації поліція арештувала сотні учасників опозиційного "Маршу мільйонів", які протестували проти повернення Володимира Путіна на президентську посаду, йдеться на сайті BBC Україна.
Володимир Путін втретє склав присягу президента Росії. Урочиста церемонія інавгурації відбулася у Великому Кремлівському палаці за підвищених заходів безпеки.

У своєму виступі президент Росії сказав, що найближчі роки стануть визначальними для розвитку країни. Він також заявив, що зміцнюватиме демократію і розширюватиме роль громадян у керівництві Росією.

Третій із 2000 року урочистий вступ Володимира Путіна на посаду президента почався опівдні за московським часом зі в'їзду кортежу на територію Кремля через Спаські ворота, які відчиняються лише в особливих випадках.

Як передають кореспонденти Бі-Бі-Сі у Москві, на вулицях російської столиці, де проїжджав кортеж, не було видно жодної людини.

Згідно з протоколом, Володимир Путін пройшов через Георгіївський та Олександрівський зали Кремля разом із Дмитром Медведєвим та головою Конституційного суду Валерієм Зорькіним, які брали участь у процедурі передачі влади.

Після завершення урочистостей патріарх Московський і всієї Русі Кирило проведе молебень у Благовіщенському соборі Кремля.

Вартість інавгурації російського президента оцінена у 20 мільйонів рублів (близько 700 000 доларів), половина цієї суми була витрачена на пам'ятні медалі для гостей.

Вперше Володимир Путін запросив на інавгурацію усіх довірених осіб - 540 чоловік.

Одночасно із інавгурацією у Москві відбуваються акції опозиції.

Учасники флешмобу "Біле місто" напередодні закликали через Facebook "всіх, хто небайдужий до ідеї чесних виборів", прийти на Бульварне кільце з білими стрічками на одязі.

Активісти, що брали участь в акції на Болотній площі напередодні, зібралися навколо Манежної площі, аби висловити протест проти інавгурації обраного президента.

Як повідомив кореспондент російської служби Бі-Бі-Сі Юрій Маловер'ян, загони поліції відтіснили опозиціонерів від маршруту проїзду кортежу Володимира Путіна. Кореспондент каже, що бачив арешт не менше 10-ти людей, що мали на одязі білі стрічки.

Напередодні, 6 травня, "Марш мільйонів" закінчився зіткненнями маніфестантів з поліцією, правоохоронці затримали, за різними даними, від 300 до 650 учасників ходи.






На правах реклами