Ми у Facebook
18.05.2012, 17:06

У Рівному в пам'ять про загиблого студента провели акцію протесту [+Фото]

Рівно два роки минуло від дня загибелі у Шевченківському райвідділку міліції Києва студента Ігоря Індила. У річницю смерті хлопця рівненська молодь влаштувала акцію, щоб нагадати, що вони спостерігають за ходом розслідування й поінформувати теперішніх студентів про їхні права при спілкуванні з міліціонерами.
Акцію протесту вирішили провести біля приміщення Рівненського державного гуманітарного університету. Ініціатори акції прийшли до університету з плакатами та портретом загиблого студента Ігоря Індила.



- Ми хочемо нагадати правоохоронцям, що молодь стежимо за розслідуванням цієї справи, - розповів один з організаторів акції, голова РММГО "ФРІ" у Рівненській області Зураб Кантарія. - Складається ситуація, що підозрювані у справі зараз знаходяться на волі. Дільничного міліціонера Сергія Приходька, який привіз студента до відділку засудили до 5 років позбавлення волі умовно, а міліціонер Сергій Коваленко, що тієї ночі чергував у райвідділку, амністований. Наразі справу направили на додаткове розслідування, через апеляцію, яку подав батько Ігоря Індила, тож ми чекаємо на її справедливий розгляд й покарання винних.



За словами організатора акції Олексія Смірнова, захід носить і просвітницький характер.
- Ми підготували спеціальні листівки-пам'ятки для студентів, - говорить член РММГО "ФРІ" Олексій Смірнов. - У них міститься інформація про права студентів при спілкуванні із працівниками міліції. Якщо студенти будуть краще знати свої права, це зменшить кількість конфліктних ситуацій та фактів порушення прав і свобод громадян правоохоронцями.



Наприкінці акції молодь вшанувала загиблого студента хвилиною мовчання.



Подібні акції пройшли сьогодні й в інших містах України, зокрема у Севастополі, Львові, Харкові, Івано-Франківську, Миколаєві, Хмельницькому, Луганську та Ужгороді.

Інші статті до теми:
Громадські активісти звернулися з протестом проти свавілля міліції
На суді показали відеозапис смерті Індила у райвідділку міліції
За що рівнян можуть затримати правоохоронці





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ