Ми у Facebook
22.05.2012, 14:29

Як на Рівненщині святкували Міжнародний день біорізноманіття [+Фото]

Рівненські школярі приєдналися до всесвітньої акції "Зелена Хвиля".
19 травня в селі Остки Рокитнівського району Рівненської області відбулося відкриття Дитячого екологічного табору "Зелена хвиля", присвяченого святкуванню Міжнародного дня біорізноманіття (22 травня).

60 школярів із чотирьох шкіл району стали учасниками табору та були захоплені цікавою програмою. У перший день роботи табору в невимушеній атмосфері та у формі гри було проведено "зелений" семінар, що мав на меті донести до школярів інформацію про два глобальні виклики сьогодення: захист біорізноманіття та боротьба зі зміною клімату. Також учні переглянули цікаві екологічні фільми, взяли участь в іграх та вікторині. Переможці еко-вікторини отримали грамоти за почесні перші 3 місця та цінні подарунки, а саме фотоапарат та 2 медіа-програвачі. Усі інші активні учасники змагання були нагороджені заохочувальними призами.







Найголовнішою подією табору стала посадка саджанців рідкісних та зникаючих рослин, що була проведена в рамках всесвітньої акції "Зелена хвиля". Незважаючи на те, що дана акція започаткована в 2007 році, Україна вперше за історію існування акції приєдналася до неї завдяки ентузіазму дітей та зусиллям колективу проекту ГЕФ ПМГ та його партнерів.





Наступні два дні роботи табору пройшли не менш цікаво та активно. Місцеві експерти провели екскурсію дендропарками, що створені завдяки спільним зусиллям проекту ГЕФ ПМГ та Остківсьвого лісгоспу, мастер-класи з догляду та охорони рідкісних рослин, екологічні уроки з обміну досвідом та інше.

Еко-табір було організовано за сприяння Програми малих грантів (ПМГ) ГЕФ, місцевої влади сіл Остки, Сновидовичі, Біловіж та Кисоричі Рокитнівського району Рівненської області, ГО МК "Оберіг", Остківського держлісгоспу та 4-х шкіл у рамках реалізації проекту ГЕФ ПМГ "Відновлення біологічного різноманіття лісів Полісся".







Довідково про всесвітню акцію "Зелена хвиля":
Метою акції є екологічна освіта молоді та дітей щодо захисту та відновлення біорізноманіття. Девіз акції: Одна школа, одне дерево, один подарунок природі! Учасники акції “Зелена хвиля” долучаються до святкування Міжнародного дня біорізноманіття, висаджуючи рідкісні та зникаючі рослини. Школярі та молодь більше ніж 50 країн висаджують сотні тисяч дерев щороку.

Довідково про Проект ГЕФ ПМГ "Відновлення біологічного різноманіття лісів Полісся":
Основна мета: збереження біорізноманіття лісів Полісся шляхом створення трьох парків зі збереження охоронюваних рослин, поширення обізнаності та підвищення екологічної освіченості школярів щодо методів захисту від втрат біорізноманіття.
Специфічні цілі:
Розробка демонстраційного проекту з практичного захисту довкілля – створення трьох дендропарків на основі розробленої методології, які будуть відтворювати лісову екосистему регіону та охоронювані види рослин, що наразі знаходяться на межі зникнення;
Підтримка на регулярній основі поінформованості, обізнаності та екологічної культури школярів, їх батьків та педагогів, а також підвищення екологічної освіченості населення;
Розбудова спроможності завдяки залученню до діяльності проекту різних представників громад трьох сіл району: школярів, педагогів, батьків, представників інших ГО, органів місцевої влади та ін.
А також створення об’єднання громади та веб-мережі екологічно-свідомих громад на місцевому рівні.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Сьогодні згадують про рослини й тварин, які можуть зникнути





На правах реклами