Ми у Facebook
31.05.2012, 11:25

Сьогодні — Всесвітній день без тютюну

31 травня — це привід для кожного курця хоча б на один день відмовитися від сигарет, оскільки останній день травня — це Всесвітній день без тютюну.
Ініціативу щодо проведення заходів та акцій, пов'язаних з відмовою від куріння, проявила Всесвітня організація охорони здоров'я. Перший такий день пройшов у 1988 році з метою звернення уваги людей на ту шкоду, яку завдає людському здоров'ю куріння.

Куріння тютюну відноситься до числа найбільш поширених шкідливих звичок у більшості країн світу. У деяких з них число курців на порядок вище, ніж кількість некурящих людей. Саме тому Всесвітня організація охорони здоров'я розробила заходи для викорінення куріння в XXI столітті. І поява Всесвітнього дня без тютюну — це один із способів досягнення цієї мети.

В Україні повністю заборонили куріння у громадських місцях

За даними ВООЗ, щороку через наслідки тютюнопаління в світі помирає 300 тисяч осіб. Мало хто звертає увагу на цю страшну статистику, оскільки шкода від куріння сигарет не проявляється моментально. Тим не менш, курці з великим стажем практично приречені на серйозні проблеми зі здоров'ям. І в результаті їх вмирає більше, ніж наркоманів, хворих на СНІД та іншими захворюваннями. Тому головне завдання Всесвітнього дня без тютюну — підняти рівень самосвідомості людей, які першими повинні піклуватися про своє здоров'я.





На правах реклами