Ми у Facebook
23.06.2012, 11:41

У Тернополі вже є об'єднання любителів котів [+Фото]

У об'єднанні наразі шестеро господарів з породистими котами. Вони діляться досвідом з догляду за цими тваринами, надають консультації, готуються до виставки котів наприкінці вересня у Тернополі
- Я з дитинства люблю котів, тому вирішила створити клуб, де можна буде поспілкуватися з однодумцями, організовувати виставки пухнастих улюбленців, - каже тернополянка Ольга Кушнір.

Вона створила у Тернополі відділення любителів котів "Адель". Воно діє трохи більше місяця і має вже шестеро учасників. Жінка додає, що у Тернополі любителів котів не менше, ніж тих, які люблять собак. Втім, котиків ніде не видно, адже вони зазвичай сидять удома. І тоді як у місті є два клуби любителів собак, для поціновувачів котів - жодного.

- Загалом все почалося з цього дива, - каже Ольга Кушнір, обіймаючи рудого висловухого кота на кличку Лєкс. - Кіт у мене живе з грудня минулого року. Я придбала його у розпліднику у Вінниці.



Пані Кушнір вирішила поїхати з Лєксом на виставку котів, а виявилося у Тернополі такого не проводять. Треба їхати до Львова , а це не дуже зручно.

- У багатьох моїх знайомих є коти, тож я вирішила, а чому б не створити об'єднання, - каже вона. - Я котів люблю, для мене це не складно.

Жінка каже, що хотіла створити клуб любителів котів, але для цього потрібно, щоб один із засновників був фелінологом – фахівцем з догляду, розведення та дресирування котів. Відтак у Тернополі діє підклуб від львівського відділення.

- Зараз я вчуся на фелінолога і коли отримаю диплом, зможу заснувати окремий клуб у Тернополі, - каже Ольга Кушнір. – Я за фахом біолог, тому мені це дуже цікаво. На курсах ми вивчаємо генетику котів, породи. До нас має приїхати читати лекції фахівець з Німеччини.

Серед учасників тернопільсько відділення любителів котів господарі з двома канадськими сфінксами, шотландськими страйтами (висловухими) і шотландськими фолтами.

- Цей клуб для породистих котів з родоводом, - каже Ольга Кушнір. - Ми тут ділимось досвідом з догляду за котами, надаємо консультації, готуємось до виставки котів наприкінці вересня у Тернополі.



Окрім Лєкса у пані Ольги є ще кішка Латіша, породи шотландський страйт. Вона чорно-сіро-мармурового окрасу, який умовно називають "віскас". Зі своїм котами тернополянка вже їздила 26 травня на виставку котів до Львова. Вони отримали призові місця і приїхали додому з кубками. Тримісячна Латіша стала кращим кошеням виставки, а Лекс отримав друге місце в номінації "Кращий в породі".

- За життя в мене було близько семи котиків, - додає Ольга Кушнір. - Спочатку це були звичайні коти, а потім породисті. Першим таким у мене був персидський кіт. Наприкінці 90-х у Тернополі був бум на цю породу. Їх продавали на кожному кроці, я теж собі купила. Відтоді почали вивчати все про породистих котів, читати про них.


Довідка


Об'єднання любителів котів працює у понеділок, середу, п’ятницю з 16.00 до 19.00 за адресою м. Тернопіль, вул Медова, 2. Аби стати учасником клубу, потрібно мати породистого кота з родоводом. Довідки за телефоном – 0-97-034-62-61. А також у клубі можуть надати інформацію з догляду за котами всім охочим.
За інф. тернопільського відділення любителів котів "Адель"






На правах реклами