Ми у Facebook
26.06.2012, 13:36

2 липня для абітурієнтів стартує вступна кампанія

За тиждень стартує вступна кампанія 2012 року. Більшість абітурієнтів уже отримали свої результати із зовнішнього незалежного оцінювання та чекають своєї "гарячої дати" 2 липня.
Онлайн-реєстрація для абітурієнтів – обов’язкова. Відтепер, аби прийняти заяву від вступника, працівники вишів мають насамперед його особисто зареєструвати в єдиній державній базі з питань освіти.

"Доки абітурієнт подає заяву, ми повинні в його присутності дати його дані в єдину державну базу освіти і вона дає нам відповідь, чи від тої людини можна брати документи чи ні. Тому що може прийти абітурієнт, який до нас вже вшосте прийшов, а ми цього не знаємо, і єдина база каже: не можна, бо він нам вже 5 разів подавав документи, або можна, і тоді ми починаємо реєструвати", – пояснює відповідальний секретар приймальної комісії Медуніверситету імені Данила Галицького Михайло Перепилиця.

Таку систему при вступі до вишів застосовуватимуть вперше. Цьогорічна вступна кампанія матиме три хвилі. Перша триватиме чотири дні, дві наступних "підсумкових" – по три. І так до 10 серпня. Саме стільки часу дадуть абітурієнтам та їхнім батькам, аби остаточно визначитись і уникнути непорозумінь.

"Друга і третя хвилі усувають такий варіант, що людині обіцяли пройти на бюджет, а потім вона не рекомендована, такого нема. Єдине – дотримання правил, якщо рекомендований до зарахування, то в певний термін має принести оригінали сертифіката", – каже проректор НУ "Львівська політехніка" Дмитро Федасюк.

Головне при вступі, говорять у вишах, взяти усі необхідні документи та пильно стежити за списком рекомендованих, який поновлюватиметься щодня.

Для вступу у виш потрібні такі документи:

- Заява про участь у конкурсі, електронний або паперовий варіант;
- Атестат про повну загальну середню освіту і додаток до нього;
- Сертифікат ЗНО;
- Документ, що засвідчує особу або громадянство, паспорт, свідоцтво про народження або військовий квиток;
- Медична довідка за формою 086-0 або її копія;
- Шість кольорових фотокарток розміром 3 х 4 см.


Попри те, що до вступної кампанії-2012 залишилися лічені дні, студенти уже хочуть знати, чи пройдуть вони в омріяний виш. Для цього можна самотужки підрахувати, які є шанси навчатися за бюджетні гроші у певному виші. Для цього потрібно дізнатися списки попередніх зарахувань і підрахувати свої бали. Однак у вишах зазначають: зараз найважливіше для дітей і їхніх батьків набратися терпіння і уважно слідкувати за списком абітурієнтів.





На правах реклами