Ми у Facebook
04.07.2012, 14:08

Подати документи на вступ у виш Рівненщини пропонували за 60 гривень

Оминути чергу у приймальну комісію за 60 гривень пропонують абітурієнтам та їх батькам в одному з рівненських вишів.
Пропозицію оминути чергу абітурієнтів та подати документи швидше пропонували у Рівненському державному гуманітарному університеті. Оцінили цю послугу невідомі у 60 гривень. Про це батьки абітурієнтів розповіли представникам громадської мережі “ОПОРА”.

- Дехто на пропозицію погоджувався, - розповів член координаційної ради ГМ “ОПОРА” Анатолій БОНДАРЧУК. - Адже чекають своєї черги люди здебільшого на вулиці. Спека, нестача лавок та сам процес очікування зробили свою справу.

Аби не бути голослівними, спостерігачі провели експеримент.

- Наступного дня ми вирішили самі перевірити цю інформацію, - продовжує Анатолій Бондарчук. - Наші активісти під виглядом абітурієнтів прийшли у приймальну комісію. Врешті до них підійшов чоловік, який запропонував уникнути спеки та черги і подати документи швидше. За це просив винагороду у 70 гривень. Що це за люди — не зрозуміло.

З’ясувати ситуацію взялися разом із представниками вишу. Адже розглядався варіант, що таким заробітком зайнялася... служба охорони закладу.

- Ми розмовляли з представниками служби охорони, - каже заступник відповідального секретаря приймальної комісії РДГУ Ігор ВОЙТОВИЧ. - Вони розповідають, що до них і справді підходили люди, які хотіли пройти швидше, та охоронці їх не пропускали. Тому дійшли висновку, що шахраювали якісь сторонні люди, які не мають жодного відношення до вишу. Сподіваємось, що на цьому неприємні інциденти завершаться і більше не повторюватимуться.

За словами Анатолія Бондарчука, аби уникнути подібного можливого шахрайства, активісти та представники РДГУ домовились розвісити навколо корпусів закладу оголошення з попередженнями та контактними телефонами, за якими абітурієнти чи їх батьки зможуть повідомляти про подібні дії.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Як на Рівненщині триває вступна кампанія
Сьогодні розпочалась вступна кампанія у вищі навчальні заклади
Рівненський інститут МАУП позбавили ліцензії





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ