Ми у Facebook
21.07.2012, 10:35

Кривава прем'єра "Бетмена": у США оголошено 5-денну жалобу

Кривава бійня на прем'єрі картини "Темний лицар: Відродження легенди" шокувала Америку. У кінотеатрі в містечку Аврора під Денвером, де зібралися багато школярів, студентів і родини з дітьми, нападник розстріляв 14 людей, більше 50 дістали поранення.
Глядачі не одразу зрозуміли, що відбувається. Спочатку постріли сприйняли за частину фільму. Щоб ще більше посилити паніку, злочинець закинув до зали гранати зі сльозогінним газом. Потім він повільно почав стріляти по людях.

Американець Джеймс Холмс, який убив 12 і поранив щонайменше 59 людей на прем'єрі фільму про Бетмена "Темний Лицар: Відродження легенди", називав себе Джокером (ворогом Бетмена) і пофарбував волосся в червоний колір. Про це розповів комісар поліції Нью-Йорка Реймонд Келлі. На думку Келлі, 24-річний Холмс, очевидно, є психічно хворим.



Тим часом глава поліції колорадського міста Аврора поблизу Денвера, де відбувся напад на кінотеатр і масове вбивство, відмовився підтвердити або спростувати слова колеги, з яким вони працювали в Нью-Йорку.



Нагадаємо, напад на кінотеатр в Аврорі сталося в ніч на 20 липня. Згідно з попередніми даними, Холмс купив квиток і увійшов в кінотеатр разом з іншими глядачами, і вже під час перегляду картини надів бронежилет, протигаз і шолом і дістав зброю. Перш ніж відкрити стрілянину, молодий чоловік розпилив в залі сльозогінний газ.



У зв'язку з подіями в Аврорі президент США Барак Обама розпорядився приспустити державні прапори до 25 липня на знак жалоби. Президентська кампанія тимчасово припинена, а в деяких кінотеатрах посилюються заходи безпеки.

Більше читайте на сайті tsn.ua





На правах реклами