Ми у Facebook
28.07.2012, 10:35

На Рівненщині цукровий завод півроку був на грані закриття [+Фото]

У вересні таки запрацює цукровий завод у Бабині Гощанського району. Через зміну власників підприємство було на грані закриття. Проблеми вдалось залагодити, і вже з нового сезону завод перероблятиме власний та куплений у населення цукровий буряк.
Через піврічний конфлікт власників виникали сумніви, чи взагалі працюватиме цукрозавод, який входить до групи компанії "Інсеко". Однак власником холдингу врешті-решт став "Дельта банк".

— Під час розколу частина основних потужностей перейшла до інших власників, і ми не змогли б працювати. Зрештою власники домовились і холдинг залишився цілісним, — розповів директор ПП "ОВАС-цукор" Юрій Хомченко. — У нас сезонне виробництво, тому в сезон працює до 600 праціників, у міжсезоння – 160. Запускати завод плануємо 20 вересня і працюватиме він до січня.

На ПП "ОВАС-цукор", що у Бабині, за добу переробляють 2 тисячі 200 тонн солодких коренів. Потужності планують нарощувати. За останні три роки на підприємстві модернізували обладнання, всі процеси автоматизовані. До того ж, щоб зекономити на "блакитному паливі", тут обладнали ТЕЦ, що працюватиме на вугіллі.


Фоторепортаж з цукрозаводу


За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Анатолія Юхименка, в області функціонує лише два таких підприємства – у Бабині та в Дубні.

Загалом цьогоріч в області цукрові буряки посіяли майже на 22 тисячах гектарів. Тим часом населення вирощує солодкі корені на 4 тисячах гектарів. Фахівці прогнозують, що валовий збір становитиме 750-800 тисяч тонн, а це 75-80 тисяч тонн цукру.

Такі обсяги цілком задовольняють потреби області. Адже на Рівненщині споживають 50 тисяч тонн цукру в рік.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ