Ми у Facebook
23.08.2012, 18:05

7-9 місця. Лісовий депутат

Ім'я: Микола ШЕРШУН
Статус: Народний депутат України
Вік: 60 років
Колись давно, у 2002 році, стався цікавий казус. Розказують, що в ніч виборів, на окрузі №157, який включає в себе Сарненський, Костопільський та Березнівський райони, один кандидат подзвонив і привітав з перемогою конкурента. Попередні дані голосування свідчили про різницю між цими кандидатами у більш як три відсотка. Штаб потенційного переможця пішов спокійно спати. Однак на ранок виявилось, що вони поступились тими ж трьома відсотками кандидату, який вже вітав з перемогою. Мова йде про Миколу Шершуна та Віктора Данилова. Тоді народним депутатом став Микола Шершун.

До того, як стати нардепом, Микола Харитонович керував лісовим господарством області. Однак попри зміну місця роботи Шершуна і прізвища в головного лісника Рівненщини всі в області розуміли: головний в лісі — Шершун. Це не раз доводилось на ділі і на виборах. Коли армія лісників забезпечувала стабільний електоральний результат Народній партії Володимира Литвина членом якої був і Микола Шершун.
Десять років у статусі народного депутата — це вам не жарти. Тут все: зв'язки, вплив, влада і гроші. Микола Шершун користувався і користується неабияким впливом в області. Однак зараз над його депутатсько­політичною кар'єрою нависла загроза.

Ні, на Поліссі не стало менше лісу і менше лісників. Просто Миколу Харитоновича підставив його ж партійний бос, Володимир Литвин. Під час голосування за скандальний закон про мову “за” проголосувала карточка Шершуна. І хоч нардеп клянеться, що це сталось без його відома, в це навряд чи повірить пересічний виборець. Особливо з огляду на те, що у списку Партії регіонів опинились п’ятеро його колег з фракції Народної партії. А сам Володимир Литвин підписав сумнозвісний мовний закон. Та ще й заступник Миколи Шершуна в обласні організації партії Юрій Благодир теж опинився на прохідному 78­-му місці в списку ПР.

От і доведеться тепер доводити пересічному поліському виборцю, що в цій схемі його інтересу немає. Тут може не допомогти й найвишколеніша армія лісової братії. Хоча попри всі перераховані негаразди в Миколи Шершуна все ж є непогані шанси знову стати народним депутатом на тому ж поліському окрузі.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ