Ми у Facebook
28.08.2012, 16:35

Щоб зібрати дитину до школи, треба мінімум півтори тисячі гривень

Щонайменше півтори тисячі гривень потрібно, щоби випровадити дитину до школи. Продавці та батьки учнів рахували, у скільки обійдеться покупка канцелярії, одягу та взуття для дітей. У порівнянні з минулим роком, найбільше здорожчала шкільна форма.
Тисячами гривень вимірюють нині розмір гаманця перед шкільним шопінгом, передає 5 канал. Пані Оксана асортимент і ціни причандалля для уроків знає і як мама двох школярів, і як продавчиня. Рахує, скільки обійдуться всі покупки.

Оксана Борисова, продавчиня: "Якщо найдешевше берете, якщо - як ото в рекламі — 29 копійок, форма дешева, наприклад, синтетику за 300 гривень, то десь в районі півтори тисячі, до двох. А якщо так, якісне брати - в середньому п’ять тисяч".

Різницю демонструє на товарі, що продає. На прохання 5 каналу сумує вартість набору шкільного приладдя: один — з усього найдешевшого, інший — за найвищими цінами.

Ціновий діапазон навіть на канцелярські товари досить широкий. За мінімальний, найдешевший набір для 5-класника доведеться викласти 180 гривень, або за якісніший — більше в рази.

Утім, більший попит таки на дорожче, кажуть продавці - навіть зошити купують з витребеньками.

Олександр, продавець: "Донской, Туполев, там Королев. Они идут там с автобиографиями, вот — раз — полностью автобиография. Мультяшки сейчас уже не берут — надоело".

Якісно вирішили скупитися і мама з бабусею для свого 5-класника.

Олена Лаптєва, бабуся п'ятикласника: "Мы потратили уже 5 тысяч, но мы еще не все, мы не купили еще туфли ему, не купили рюкзак".

А ранець, кажуть, дірку в бюджеті робить помітну. Бо тепер у моді — з ортопедичною спинкою.

Мама (показує рюкзак): "Тысячу семьсот".

Та найбільше спустошує сімейний бюджет шкільна форма. Цьогоріч за неї потрібно викласти від кількох сотень — на ринку, до кількох тисяч — у магазині.

Олена, продавчиня: "В порівнянні з минулим роком, ціни зросли близько на 20 відсотків".

Та й це ще не все, кажуть батьки. Одразу після 1 вересня їх чекають нові витрати - внески. А вони навіть у звичайній школі — від 250-ти до тисячі гривень.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Коли у Рівному пролунає перший дзвоник? [ОНОВЛЕНО]
У Рівному відкрився шкільний ярмарок
В Україні школярі тепер не будуть отримувати оцінок з фізкультури





На правах реклами