Ми у Facebook
01.09.2012, 09:00

Сьогодні — День знань. Вітаємо рівнян!

Щорічно День знань відзначається 1 вересня.
А. Ейнштейн: «Освіта — це те, що залишається, коли ми забуваємо все, чому нас вчили раніше»

День знань — це, мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Першоклашки з іще не зовсім зрозумілим їм почуттям трепету, ховаючись за величезними букетами квітів, тримаючись за руки батьків, роблять свій перший крок на великому шляху знань, а новоспечені студенти вперше вступають у доросле життя. Учні шкіл, технікумів, коледжів, вузів, подорослішали за літо, відпочилі і засмаглі, знову зустрічаються зі своїми друзями і діляться враженнями про проведені літні канікули. Батьки, бабусі й дідусі проводжають своїх дітей та онуків у новий навчальний рік, де їх зустрічають вчителі та викладачі — люди, які ведуть їх до вершин знань. Та й у всіх інших є близькі або друзі, для яких свято День знань — подія актуальна і урочиста.

Початок навчального року припадає на 1 вересня лише в кількох державах. Це, в основному, країни колишнього СРСР (Росія, Білорусь, Україна, Казахстан, Молдова, Туркменістан, Вірменія, Прибалтика), а також Чехія і деякі інші країни Європи. В Італії цей день припадає на 1 жовтня. У ряді країн немає єдиного для всіх закладів дня початку навчального року. Так відбувається, наприклад, у Німеччині, Іспанії та Франції. У США літні канікули закінчуються у другій половині серпня. А японські школи i ВУЗи й зовсім відкривають свої двері в перший день квітня!

Звичайно, головними винуватцями торжества в перший день осені є школярі — від першокласників до вже зовсім дорослих старшокласників, які менше ніж через рік стануть абітурієнтами.

Мейєрхольд: «У школі не можна всьому навчитися — потрібно навчитися вчитися»

У День знань 2012 року, як і щороку 1 вересня, вулиці українських міст наповняться білими бантами, різноколірними букетами і загальним радісним відчуттям того, що попереду нова сторінка життя — цікава, барвиста і повна нових знань.





На правах реклами