Ми у Facebook
06.09.2012, 11:46

Чим запам’яталася цьогорічна вступна кампанія на Рівненщині

Громадянська мережа “ОПОРА” підбила підсумки щодо проведення вступної кампанії у вищих навчальних закладах Рівного.
Відповідальний спостерігач за вступною кампанією у Національному університеті водного університету та природокористування Юрій Мочаєв зазначив, що цьогорічний вступ запам’ятається абітурієнтам великими чергами, несправною системою прийому документів та невідповідністю рейтингових списків.

— У перші дні вступної кампанії працівники приймальної комісії НУВГП всю інформацію про абітурієнтів вводили до Єдиної державної бази, — каже Юрій Мочаєв. — А все через те, що університет невчасно отримав ключі інсталяції до програми “Конкурс”. У результаті, система була перевантажена, а процедура подачі документів займала близько 4 години. Проте ближче до вечора анкету можна було заповнити вже за 5 хвилин.

За словами відповідального спостерігача у Рівненському державному гуманітарному університеті Анатолія Бондарчука, тут ситуація із поданням заяв була більш оптимістичнішою.

— Навчальний заклад використовував програмне забезпечення власного виробництва, тому проблем з інсталяцією ключів не було, — каже представник. — Але через перевантаженість системи інформація про абітурієнтів так само надходила із запізненням.

Великий наплив цьогорічних абітурієнтів до вищих навчальних закладів спричинив черги під стінами університетів. У Рівненському державному гуманітарному університеті спостерігачі “ОПОРИ” зіштовхнулися зі спробами незаконного збагачення на абітурієнтах.

— Деякі люди пропонували за 60 гривень провести вступника до приймальної комісії без черги, — розповідає Анатолій Бондарчук. — Після оприлюднення інформації, в ситуацію втрутилися батьки, які й допомогли вирішити проблему.

У рівненських університетах спостерігачі “ОПОРИ” зафіксували також випадки невідповідності рейтингових списків, оприлюднених системою “Конкурс” та списків з веб-сайтів навчальних закладів.

— Протягом тривалого періоду рейтингові списки в системі “Конкурс” відображалися не повністю, — каже Анатолій Бондарчук. — Це тому, що цього року дані до інформаційної системи передаються від ЄДЕБПО. Робота єдиної бази виявилась нестабільною, тому й інформація висвітлювалась не повністю.

За словами спостерігачів, члени приймальної комісії РДГУ спонукали абітурієнтів укладати угоди на контрактну форми навчання за напрямками “початкова освіта” та “дошкільна освіта”. Абітурієнти кажуть, що їм погрожували не зарахувати до вишу, якщо ті не подадуть документи до певної дати. У приймальній комісії цю інформацію спростовують і зазначають, що вони тільки фіксували наміри абітурієнтів навчатися на контрактній формі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ