Ми у Facebook
07.11.2012, 14:29

"ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини": представляємо учасників інтернет-голосування (ч.1)

До 13 листопада включно триватиме інтернет-голосування в рамках Другого обласного рейтингу "ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини". Знайомтесь із фіналістами - і обирайте найдостойнішого!
Рейтинг "ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини" проводиться вже вдруге. Двадцятку фіналістів редакція обрала за результатами аналізу анкет претендентів. Серед наших фіналістів - представники шести вищих навчальних закладів Рівненщини: Національного університету "Острозька академія", Національного універистету водного господарства та природокористування, Рівненського державного гуманітарного університету, Рівненського інституту Київського університету права, Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука та Мирогощанського аграрного коледжу.

Минулорічний переможець рейтингу - студент факультету менеджменту НУВГП, віце-президент молодіжної організації "Smart People" Віктор Чугай. Кому він цьогоріч передасть першість у студентському рейтингу Рівненщини - залежить виключно від активності інтернет-користувачів, друзів і прихильників наших конкурсантів.

Отож, знайомтесь із нашими фіналістами - і обирайте найдостойнішого!

Ольга ГУРТОВЕНКО,
студентка НаУ "Острозька академія"
:

- Навчаюсь на другому курсі за спеціальністю "Журналістика". З 2011 року редагую студентську газету "Острозька академія: новий формат", а цьогоріч відкрила власний інтернет-журнал "Соло". Доповідала на науково-практичній конференції "Українські мас-медіа: погляд студентів" (2012 р., м.Львів) Тема доповіді - "Молодіжний вектор крізь призму матеріалів газети "День". Учасниця міжнародної польсько-української програми "Журналісти-активісти" (2012 р.). Розглядаю для себе три сценарії майбутнього: як міжнародного журналіста, режисера або людини, яка вирішує міжнародні конфлікти.

Планую надалі брати участь у міжнародних програмах, що пов'язані із журналістикою. А вже нині для цього прослуховую курс «Аналіз соціальних медіа» від Мічиганського університету, намагаюсь переймати досвід у іноземних колег-журналістів. Підвищую власний професійний рівень журналіста, постійно дописуючи до друкованих ЗМІ (зокрема, до академічної газети «Острозька академія») та видаючи власний інтернет - журнал «Соло». Цікавлюсь режисурою та кіномистецтвом.

Ольга ДЕНЕЙКО,
студентка Рівненського державного гуманітарного університету
:

- Навчаюсь на другому курсі за спеціальністю "Книгознавство, бібліотекознавство та бібліографія". Мої досягнення - це насамперед реалізація власного потенціалу у громадській діяльності - робота заступником голови МГО «Молодіжна палата Палаці дітей та молоді»; участь у міжнародних проектах з різноманітних питань,зокрема, волонтерства (м.Люблін,Польща), реалізації власних ідей та мрій (м. Москва, Росія), розвитку неформальної освіти (Прага, Чехія) та питань розвитку підлітків і молодих людей у периферії (Сульяк, Париж, Франція); участь у роботі Громадської Ради при Рівненському міськвиконкомі; робота волонтером 5-го Міжнародного джазового фестивалю «Art Jazz Cooperation» у м. Рівне.
Якщо відверто, то я ще не визначила для себе остаточно напрям роботи, однак переконана в тому, що вона і надалі буде стосуватись громадської діяльності, адже саме у цій сфері я отримую справжнє задоволення від того що роблю. А тому в моїх планах - подальший розвиток та реалізація власного потенціалу, уміння організовувати та генерувати нові потужні ідеї.

Нині продовжую брати участь у житті Палацу дітей та молоді, який став стартовою площадкою того, що я маю. До цього часу від педагогів та керівників я черпаю вкрай необхідну інформацію, без якої не можливо рухатись далі. Я є одним із волонтерів Джаз-клубу «Джем», який організовує чудові джазові концерти у нашому місті. Саме тут працюють натхненні своєю справою люди, в яких також є чого повчитись: взаєморозуміння, креативності, уміння реалізувати власну ідею. На мою думку, досягнення цілі не можливе без руху, а рух для мене – це творити, це фантазувати, це палати пристрастю до ідеї яку ти відстоюєш, а ще – нові знання… Недаремно кажуть: «Вік живи – вік учись»!

Анастасія ЗАГАЙНА,
студентка НаУ "Острозька академія"
:

- Навчаюсь на 5 курсі за спеціальністю "Міжнародні відносини". Важливе професійне досягнення для мене – це досвід роботи під час проведення парламентських виборів 2012 року. Адже це чудова можливість спробувати себе у політиці на регіональному рівні, щоб у майбутньому працювати за спеціальністю на міждержавному рівні. Також, важливим досягненням є призове місце на Всеукраїнській олімпіаді з міжнародних відносин, як показник володіння високими теоретичними знаннями у моїй спеціалізації, що є підґрунтям для набуття у подальшому важливих практичних навичок.

У майбутньому бачу себе висококваліфікованим спеціалістом у галузі міжнародних відносин, зокрема, аналітиком з питань міжнародної політики, міждержавних зв’язків, політологом, працівником дипломатичної служби.

Основна ціль - це участь у формуванні позитивного іміджу України на міжнародній арені. А поточними моїми цілями є досконале вивчення іноземних мов (англійська, французька, польська, німецька); отримання практичних навичок та досвіду роботи у сфері PR-технологій; участь у програмах міжнародного стажування з метою ознайомлення із досягненням різних країн у формуванні та реалізації успішної зовнішньополітичної стратегії та перейняття досвіду роботи іноземних спеціалістів у сфері міжнародних відносин; отримання досвіду роботи у дипломатичних установах України або ж у представництвах міжнародних організацій як в Україні, так і закордоном. Для цього я брала участь у міжнародній студентській обмінній програмі у Польщі, м. Перемишл, проходила практику у Європейській Економічні Палаті Торгівлі, Комерції та Промисловості в Україні, займалася активною громадською діяльністю в університеті. Зокрема, була співорганізатором конкурсу гуртожитків, брала активну участь у проведенні виборів голови Братства спудеїв у 2012 році, допомагала у проведенні тижнів факультету «Міжнародних відносин».
Окрім цього, займалася науковою роботою, відвідувала науково-практичні конференції у м. Чернівці, публікувала статті наукових досліджень. Також була відзначена грамотою Національного університету «Острозька академія» за вагомі навчально-наукові досягнення у 2012 році.

Марина ЗАГОРУЙ,
студентка Рівненського державного гуманітарного університету
:

- Основним своїм досягненням вважаю громадську діяльність та високу успішність в навчанні, за що неодноразово отримувала грамоти як від РДГУ, так від конкретно свого факультету, а також від Рівненської міської ради та виконавчого комітету. Середній бал у навчанні - 93.

Упродовж 2009-2011 років була головним редактором студентської газети психолого-природничого факультету SLNEW. Два роки була заступником студентського декана нашого психолого-природничого факультету. Була співорганізатором благодійної акції від психолого-природничого факультету РДГУ для притулку бездомних тварин у Рівному. Також брала участь у благодійній акції від психолого-природничого факультету для притулку для дітей ССД Рівненської ОДА. Маю кілька наукових публікацій психологічного спрямування, що надруковані в «Альманасі студентського наукового товариства».

Майбутнє життя хотіла б пов'язати із психологією. Адже це унікальна наука, яка неодмінно стане у нагоді. Хотіла б і надалі займатись громадською діяльністю. Сподіваюсь, у цьому мені, зокрема, допоможу досвід, який здобула торік, проходячи стажування в підрозділах виконавчого комітету Рівненської міської ради у рамках акції «День з керманичами міста». Це - неоціненний досвід, практика! А нині подала анкету на участь у конкурсі Проекту «Молодіжний форум». Надіюсь, що саме там навчусь реалізовувати власні проектні ідеї.

Наталія КОВАЛЬ,
студентка НаУ "Острозька академія"
:

- Вважаю, що головним моїм досягненням є правильний вибір професії - «сродна праця», як сказав би Григорій Сковорода. Почуваю себе рибою в незвіданому океані журналістики та літератури, але аж ніяк не чужою та непотрібною. Журналістика - те, чим хочу займатися, література те, чим не займатися не можу, бо якщо тобі дали шанс і талант, треба його використовувати. А значить, уже півсправи зроблено! Лишається тільки вірити в себе, вдосконалювати свої знання, вміння та навички. У майбутньому буду хорошим журналістом та літературним критиком (+ кінокритика) і обов’язково фотографом, це ті три речі, без яких не уявляю свого життя. Але оскільки я полюбляю музику, спів, живопис, рукоділля та спорт, не виключення, що у цих сферах про мене теж можна буде почути:) Коли тобі вдається багато речей (кажу не егоїстично, а песимістично), стикаєшся з труднощами, чи не зайнятися б чим одним. Але однієї сфери діяльності мені малувато, тому й через рік-два матиму ще одну вищу освіту за спеціальністю «Англійська мова та література», бо журналістсько-письменницько-перекладацька діяльність теж доволі перспективна. В тому, напевне, і полягає успішність людини, якщо вона може органічно поєднати усі свої таланти та бажання в одне ціле – робити три справи одночасно, як Юлій Цезар.

Не вмію сидіти на місці, мені найкраще завантажити свій мозок роботою, аніж байдики бити (хоча і це треба вміти з користю). Крім успішного навчання, усі чотири роки (і п’ятий не виключення) займаюся волонтерською діяльністю у стінах альма-матер: півтора року працювала у бібліотеці НаУОА і вже п’ять років є учасницею студентського хорового колективу НаУОА у складі якого представляла Україну на конкурсі IFAS 2010 у Чехії. Оскільки дуже люблю співати та й маю до того хист (принаймні з уст інших), завжди виступала із сольними номерами на сцені Культурно-мистецького центру НаУОА. Волонтер VII акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до Серця». Вже три з половиною роки є старостою своєї академічної групи.

Олександр КУЖЕЛЬ,
студент Рівненського державного гуманітарного університету
:

- Навчаюсь на третьому курсі факультету математики та інформатики. Якщо говорити про свої досягнення на сьогоднішній день, то звичайно виділю участь у молодіжній організації "Smart People" та депутатство в Студентському парламенті України. Але ні першого, ні другого я не досяг би без друзів... Тому доцільно вважати, що одне з найголовніших досягнень для мене - це те, що маю вірних друзів! :)

Майбутнє наперед сильно не планую, але знаю одне - я прикладу максимальних зусиль для того, щоб мої батьки, мої друзі, та й все моє місто гордилося, що я народився саме в Рівному! Для цього я намагаюсь брати найактивнішу участь у громадському житті суспільства, збираю корисні контакти і, уважно вивчаючи, як реалізовуються великі проекти, готую власні задуми, про які, думаю, ви незабаром почуєте! :)

Наталія КУЛІНІЧ,
студентка НаУ "Острозька академія"
:

- Навчаюсь на п'ятому курсі за спеціальністю "Філософія" ("релігієзнавство"). Говорячи про власні досягнення, важко визначити якесь найважливіше, адже кожне досягнення в житті є кроком до наступного. Якщо, приміром, говорити про громадську активність, то важливим для мене є те, що я змогла організувати два літні наметові табори для дітей віком 12-16 років нашої області, членів МГО Національна скаутська організація України «Пласт». А ще що була одним з організаторів 100-річчя святкування Пласту в Україні, а масштаби цієї акції були грандіозними!

Одним із досягнень вважаю те, що минулоріч була координатором таких великих заходів у Острозькій академії, як конкурси «Юні знавці Біблії» та «Вчитель року з предметів духовно-морального спрямування».

Якщо ж говорити про навчання, то найбільшим досягненням за більше ніж чотири роки, напевно, є те, що цьогоріч стала стипендіаткою фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA».

У майбутньому розглядаю для себе дві сфери, які мені подобаються і в яких би я була рада працювати - це викладацька діяльність і журналістика. Дуже хотіла б у майбутньому бути викладачем у ВНЗ. Щоб досягнути цієї мети, я успішно навчаюсь, беру участь у наукових конференціях і періодично готую наукові статті. А щодо журналістики, то тут я теж не сплю:) Дописую до журналу «Рівненщина релігійна», який видається в Острозькій академії. Двічі була учасницею осінньої молодіжної школи з розвитку нових медіа та громадської активності. Прослухала сертифікатну програму з журналістики. А що найважливіше, одна сфера моїх зацікавлень не заважає іншій!:)

А у короткострокових моїх цілях - закінчити магістратуру з червоним дипломом.

Діана ЛІТВІНЧУК,
студентка Рівненського державного гуманітарного університету
:

- Навчаюсь на четвертому курсі факультету документальних комунікацій та менеджменту за спеціальністю "Менеджмент туристичної індустрії". До досягнень у навчанні можу віднести успішний навчальний семестр та отримання підвищеної стипендії для відмінників. А також участь у наукових конференціях, зокрема у V Міжнародній науково-практичній конференції студентів та молодих науковців «Наука, освіта, суспільство очима молодих». Цього року, можна сказати, вперше вагомо долучилася до громадського життя, взявши участь в патріотичній ініціативі О.Хахльова «Шануй, поважай, допомагай. Надія Є!» та конкурсі «Козацькому роду нема переводу». Досить важливим досвідом для мене було відвідання дитячих будинків м.Рівного.

Не так давно була учасницею зразкового ансамблю «Лорелей» - почесного призера Міжнародних фестивалів в Болгарії та Польщі. А нині головною метою для мене є успішне закінчення університету, пошук роботи за спеціальністю. У майбутньому бачу себе менеджером туристичної індустрії. Не збираюсь зупинятися на досягнутому, прагну розвиватися та пробувати себе у різних сферах суспільного життя. А для цього - плідно працюю!

Владислав ЛОТОВСЬКИЙ,
студент Мирогощанського аграрного коледжу
:

- Навчаюсь на четвертому курсі за спеціальністю "Виробництво та переробка продукції рослинництва". Переможець загальноколеджівського конкурсу "Кращий студент року 2011", лауреат регіонального конкурсу "Кращий студент року" в номінації студент-лідер. Дипломований учасник "13 всеукраїнського з'їзду іменних стипендіатів і відмінників навчання" (м. Біла Церква). Організптор щорічного всеукраїнського фестивалю з паркуру та акробатики, представник від Федерації паркуру України в Дубенському та Радивилівському районах, засновник безкоштовної секції з паркуру в Радивилові.

У майбутньому я планую стати бізнесменом або політиком, щось змінити на краще у світі. А для цього я намагаюсь самовдосконалюватись та розвиватись у потрібних мені напрямках. Практикую мережевий маркетинг, що дає мені певний комунікативний досвід. Беру участь у різних культурних та благодійних заходах. Читаю книги відомих авторів на тематику успішності.

Надія ОГІЄВИЧ,
студентка Національного університету водного господарства та природокористування
:

- Навчаюсь на четвертому курсі факультету водного господарства за спеціальністю «Водопостачання і водовідведення. Інформаційні системи». Своєю сильною рисою вважаю вміння знаходити спільну мову з багатьма людьми, майже завжди досягати бажаного.

У майбутньому прагну стати добросовісним працівником у своїй галузі, а також хорошою мамою та сім’янинкою. А для цього - старанно і з задоволенням здобуваю освіту, пізнаю світ!

...Так виглядає перша десятка фіналістів рейтингу "ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини". Невдовзі - розповідь про другу десятку фіналістів. А віддати свій голос за студента, якому бажаєте перемоги, можна (і варто) вже нині!

"ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини": досягнення минулорічних лауреатів

"ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини": нові розповіді про досягнення минулорічних лауреатів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ