Ми у Facebook
21.11.2012, 16:34

За борги ливарного заводу у Рівному взялася прокуратура

Органи прокуратури Рівненщини вживають заходи до усунення порушення законодавства про оплату праці на ЗАТ "Рівненський ливарний завод".
Так, під час перевірки додержання законів про оплату праці прокурор Рівненського району встановив, що керівництво цього товариства у період часу з грудня 2011 по лютий 2012 року безпідставно не виплачувало робітникам заробітну плату на загальну суму 1,6 мільйона гривень.

Як повідомили з прес-служби прокуратури Рівненської області, за цим фактом іще 8 червня 2012 року прокуратура Рівненського району порушила кримінальну справу за ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України (Безпідставна невиплата заробітної плати).

Крім того, в ході розслідування даної справи встановлено факт надання службовими особами ЗАТ "Рівненський ливарний завод" недостовірної звітності з праці до Головного управління статистики в Рівненській області. У зв’язку з цим прокуратура району порушила 29 жовтня 2012 року кримінальну справу за фактом використання завідомо підробленого документа (щзнаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України), яку об’єднано з попередньою кримінальною справою та після визначення підслідності злочинів направлено в слідчий відділ Рівненського РВ УМВС в Рівненській області. Триває досудове слідство.

За актами прокурорського реагування упродовж 2012 року погашено заборгованість перед працівниками вказаного товариства на суму понад 1 мільйон гривень.

Нагадаємо, щоб відстояти свої права та добитися виплати заборгованості із зарплати рівненські ливарники нещодавно пікетували чергову сесію Рівненської обласної ради.





На правах реклами