Ми у Facebook
26.11.2012, 12:31

У Рівному футбольні вболівальники вимагали звільнення киян, засуджених за вбивство [+Фото]

Цієї суботи у Рівному відбулася акція протесту рівненських футбольних уболівальників, які вимагали звільнити киян Сергія та Дмитра Павличенків, звинувачених у вбивстві судді Шевченківського районного суду.
Суддю Шевченківського районного суду Сергія Зубкова вбили невідомі у під'їзді його ж будинку у березні 2011 року.

У вчиненні цього злочину правоохоронні органи звинуватили Сергія Павличенка та його батька Дмитра Павличенка.



Незважаючи на те, що свідки злочину не впізнали у Павличенках вбивць, у жовтні цього року суд засудив їх - Сергія Павличенка на 13 років позбавлення волі, а його батька Дмитра - до довічного ув'язнення.

Детальніше про справу Павличенків у сюжеті каналу "ТВі":



Сергій Павличенко є уболівальником київського "Динамо", тому багаточисельна "армія" вболівальників "Динамо" стала на захист родини Павличенків.



Фанів "Динамо" підтримали вболівальники багатьох футбольних клубів України. Упродовж місяця на стадіонах України фани вивішували банери із написом "Свободу Павличенкам!".



24 та 25 листопада у багатьох містах України відбулися мітинги на підтримку родини Павличенків.



Рівненські футбольні вболівальники зібралися у парку культури і відпочинку ім. Т.Шевченка на місці колишньої фан-зони.



Звідти вболівальники невеличким маршем рушили центральними вулицями міста, вигукуючи "Свободу чесним! - Свободу Павличенкам!". Вони пройшли вулицею Чорновола й зупинилися на майдані Незалежності біля пам'ятника Т.Шевченку.



Тут вони провели флеш-моб, вставши спинами до людей і взявши руки за голови. Після цього вболівальники хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв Голодомору та продовжили свій рух.



Наступною зупинкою став міський суд на вул. Шкільній, де фани повторили свій флеш-моб та пішли до стадіону "Авангард", де хода й завершилась.

- Сьогодні відбулася акція в підтримку сім'ї Павличенків, яких суд засудив, як ми вважаємо, незаконно за вбивство, - говорить організатор акції, голова громадської організації "Вболівальники міста Рівне" Іван Солодуха. - Свою підтримку Павличенкам висловили вболівальники у багатьох містах України та навіть за кордоном, зокрема у Польщі та Данії. Ми також їх підтримуємо, тому що вважаємо, що вони звинувачені безпідставно.



У ході взяли участь до 20 людей. Найчисельнішим став мітинг у Києві, де на вулиці вийшли 3,5 тисячі вболівальників.





На правах реклами