Ми у Facebook
06.12.2012, 16:30

Rivnecats: життєві історії рівненських котів [+Фото]

А ви любите котиків так, як ми?! :) Якщо ви розділяєте нашу прихильність до цих надзвичайно цікавих тварин - пропонуємо вам серію розповідей про рівненських котів.
Як їм живеться? Що вони їдять? Де сплять? Про що думають і навіть мріють?!

Про все це у спільному фотопроекті порталу OGO.ua та ініціативної групи НЕтипове Рівне - "Rivnecats: життєві історії рівненських котів".

Будемо раді опублікувати розповіді і про ваших улюбленців!

Надсилайте фото та інфо про вашого котика/кицьку - і ми обов’язково "розпишемо" його життєву історію :)

Чекаємо "котячих" листів на e-mail: info@ogo.ua, uliana.tet@gmail.com

Або ж присилайте у повідомленнях нам на:

http://vk.com/netypove_rivne - http://www.facebook.com/NEtipoveRivne

або ж http://www.facebook.com/OGO.ua - http://vk.com/ogo_ua




"Станіслава або просто Стася - так звуть норвезьку лісову кішку, яка приїхала два роки тому зі столиці. Вона дуже любить Рівне!

А ще більше – квартиру, у якій мешкає на Північному. Дика кішка – це про неї. Її шалено великі зелені очі, довга «філірована» шерсть і білячий (білковий – ну словом, чорний, але пухнастий, як у білки) хвіст могли б причарувати якогось котячого джентльмена, якби такий насправді був. До своїх співмешканців вона наближається із приходом вечора, коли у квартирі стає тихо, темно і спокійно – тоді вона почувається у безпеці і дозволяє себе гладити. А вдень дика кров вирує в котячих венах так, що бідні усі вазони.

Господарі Стасі спростовують вигадку про нещастя, яке начебто приносять чорні коти. Адже вона щодня перебігає, перестрибує, перелітає по квартирі добру сотню разів.

Не знаємо, чи страждає від неї піаніно, але її «походи» по відкритому інструментові нагадують музику сучасних мінімалістів. Якби були котячі композитори – напевне, вона мала б серед них неабиякий успіх. Влітку Стася прогулюється із сусідською кішкою Таті - своєю єдиною та найкращою подругою. Але двір – не для неї. Бо коли вона повертається до своєї затишної домівки – задоволено мурчить, адже всі мешканці квартири прислуговують їй, виконуючи котячі примхи".




Фото Олександри Омельчук.





"Брюнетка, яка живе на Північному. У цієї таємничої дами немає імені. Або ж в неї їх настільки багато, що не слід акцентувати увагу на якомусь одному.

Словом, кожен до неї повинен шукати персональний підхід. Яна Міськова і Єлена Міськова, яим випало щастя ділити із леді-ікс житлову площу, з власних спостерень розповідають, що вона поводиться як справжня принцеса, або пані. Відповідно, її щоденне меню складається виключно із рідкісного корму, печінки та риби, ну і курячого філе - під настрій. На гарнір пані воліє їсти свіжозірвану зелень.

"Робочий день", як і належить принцесам, у неї починається рано - о 5-6 ранку. Піддані також повинні прокидатися у цей час. Якщо хтось із якихось причин цього не розуміє - можна стрибнути на нього із самісінького вершечку шафи. Королівська персона приязна не до всіх, хто приходить на прийом, а лише до обраних".




"Про цю закохану пару можна писати справжні котячі романи!

Білому котові Бамбучі або Бучу 8 років, його обраниця чорна киця Біда (це пухнасте "нещастя", яке насправді приносить у дім багато радості), старша від нього на 2 роки. Мешкають у двокімнатній квартирі на вулиці Льонокомбінатівській.

Доповнюючи не тільки кольором, а і характером одне одного, коти ведуть щасливе сімейне життя. Мають власний диван, який успішно деруть до дірок! Практично цілий день сплять, а у вечері прокидаються і стають дуже активними, знаходять голосні забави - пакети, м’ячики, сережки хазяйки Оксани ( Оксана Радость ) або її улюблену косметику :)

О 8 ранку, Бучик, як справжній джентльмен, голосно починає нагадувати, що пора вже вставати і годувати сім’ю. Улюблені страви – м’яско та рибка.

Біда не відходила від Бучика коли той хворів, наглядала за ним і навіть ділилася останнім шматочком ковбаси. Вони часто вилизують шерсть одне одному, показуючи свою любов та турботу. Біда, лише на перший погляд спокійніша від свого мяууу-чоловіка , насправді ж вона такий собі "сірий кардинал", затійник всіх капостей, у яких неминуче бере участь і білий красень.

Звісно ж , важко не підігрувати такій темношерстій красуні, що зводить його з розуму. Вони привітні та товариські, тому їх усі люблять, а у гостей, котрі часто приходять до хазяйки, коти перевіряють усі пакети і сумки та обов`язково знаходять щось смачненьке для себе".




"Джексон – так звати цього 3-річного кота, що мешкає у районі автовокзалу, в затишній квартирі із своїм господарем Юрієм Базильчуком.

Кіт дуже вибагливий, так би мовити, з характером. Справжній хазяїн дому. Буде м’яукати до тих пір, поки не виконають його бажання. Любить довго спати, смачно їсти, дивитися футбол і слухати хорошу музику! Саме так, у цього чотирилапого створіння ще й свій музичний смак.

Він обожнює Aerosmith , коли чує їхні треки починає вдячно муркати, а ось наприклад почувши російську попсу тікає в іншу кімнату. У Джексона є власний диван - навіть трон, я сказала б, хоча там він тільки тоді, коли нікого немає поряд, та все ж компанію він дуже любить, особливо якщо з ним граються і чухають животика, коли він лежить на улюбленому коврику.

Було кілька невдалих спроб знайомства кота з подвір`ям, та величезний світ лякає його. Тому Джексон часто із підвіконня кімнат визирає на красу, що його оточує.

Він певно бачить там багато прекрасного, ще раз доводячи, що можна навіть не виходячи із квартири помічати непомітне. Можливо він просто чекає на даму свого серця, яка дозволить перебороти всі його страхи, і його пухнаста лапка гордо ступить на асфальт".


Чекаємо на ваші "котячі" історії!





На правах реклами