Ми у Facebook
20.12.2012, 12:26

За малосімейку Рівне просить грошей

У червні надзвичайну ситуацію у будинку вирішували всім містом

Надзвичайна подія, коли шмат пожежних сходів обірвався і ледь не впав людям на голову, об’єднала у червні цього року навколо проблем мешканців Соборної, 257 всіх.
І самі люди, і чиновники, і депутати вирішували аварійну ситуацію й шукали можливості зробити так, аби вона не повторилася. Та за півроку нічого не змінилося. Тому мешканці й прийшли просити у депутатів Рівнеради грошей на капітальний ремонт будинку.

У Рівному обвалилась частина багатоповерхівки [+Відео]

Півроку тому у будинку на Соборній, 257 обвалилися пожежні марші. Частина аварійної сходинкової клітки зависла над головами рівнян, щомиті готова обірватися. Тоді трагедії вдалося уникнути: сходи зрізали, а з власником будинку пообіцяли "попрацювати", аби нарешті ремонтував багатоповерхівку. Проте на цьому все і закінчилося.

Втомившись від бездіяльності, люди прийшли до депутатів міськради просити профінансувати ремонт аварійного будинку.

— Нашому будинку усього 30 років, а він у страшному стані, — нарікає пані Алла, яка й представляла громаду перед депутатами. — Ліфт не працює, дах тече, про ремонт немає чого й говорити. Директор "Рівнеагробуд", якій ніби належить будинок, нічого не робить, залишив нас напризволяще. Тому просимо вас, або вплинути на нього, щоб ми нарешті могли жити у нормальних умовах, або прийміть будинок у комунальну власність.

У Рівному будинки не падатимуть, бо виконком їх контролює

Як з’ясувалося, у серпні цього року асоціація "Рівнеагробуд" нібито передала цей будинок на баланс ВАТ "Полісся". Як запевняли депутати, незаконно. А сам Сергій Новосад (директор "Рівнеагробуду") звертався до міської влади з пропозицією віддати Соборну, 257 у комунальну власність міста.

— Звісно, звертався, бо йому це вигідно, — розповів міський голова Рівного Володимир ХОМКО. — Він довів будинок до такого стану, що ми тепер муситимемо вкласти в нього чималі гроші. Тому ми й хочемо не просто забрати цю малосімейку, а ще й витрясти з Новосада гроші. Нехай хоч трохи дасть на цей будинок, якщо вже довів його до такого стану.

Вивчити питання й варіанти його вирішення депутати мають наступного пленарного засідання.

Тим часом телефони "Рівнеагробуду" упродовж кількох днів не відповідають...





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ