Ми у Facebook
24.12.2012, 11:04

Президент харківського "Металіста" залишив клуб

Президент футбольного клубу "Металіст" Олександр Ярославський пояснив вчинок претензіями міської влади і безпрецедентним психологічним тиском, який чиниться на команду.
Президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський складає з себе повноваження президента клубу і передає зобов'язання щодо його фінансування іншому інвестору. Про це йдеться у заяві, текст якої розміщено на офіційному сайті "Металіста".

"Сім років тому, коли я зайнявся "Металістом", у нього замість стадіону були руїни, замість бази та академії — болото і нетрі. Команда вилетіла з вищого дивізіону в першу лігу, більше 20 років не з'являлася на єврокубковій арені. Ми стартували з 173-го місця в клубному рейтингу УЄФА, а зараз стабільно входимо в число 30 кращих клубів Європи", — сказав він.

За його словами за останні 6 сезонів наша команда 6 разів завойовувала бронзові медалі українського чемпіонату. "З 2007 р. "Металіст" виступає в єврокубках. Спочатку Кубок УЄФА, потім Ліга Європи: перемоги над "Байєром", "Сошо", "Аустрією", "Спортингом", "Сампдорією", "Дебреценом", "Бешикташем", "Галатасараєм", "Олімпіакосом". У нинішньому сезоні - "гол сторіччя" у виконанні Тайсона, і, як результат, — нападник "Металіста" у символічній збірній УЄФА. Окрім того, у клубу тепер є база такого рівня, який, на думку футбольних експертів, співвідносний з інфраструктурою "Барселони" чи "Баварії", — цитує Ярославського прес-служба клубу.

Президент "Металіста" зазначив, що за сім років він інвестував понад $570 млн у розвиток клубу, і на підготовку Харкова до Євро-2012, вкладав у все, що робив, не тільки гроші, але й частину свого серця і своєї душі. "Є єдина (вона ж головна) причина, з якої я змушений залишити клуб: незрозумілі претензії міської влади до мене як до інвестора і, як наслідок, безпрецедентний психологічний тиск, який чиниться на команду і колектив. Ця нездорова атмосфера ставить під загрозу все, що створено важкою працею багатьох людей. Тому, йдучи, я не кидаю "Металіст" напризволяще, а дію в його інтересах. Зі зміною інвестора усувається особистісний фактор і при цьому зберігається джерело фінансування клубу. Я дякую всім, кому дорогий "Металіст", за спільну роботу і підтримку. Залишаючи клуб, я не перестаю бути його відданим вболівальником і патріотом Харкова", — сказав він у своїй заяві.





На правах реклами