Ми у Facebook
01.01.2013, 15:09

Із 1 січня скасовується державний акт на земельну ділянку

Згідно із Законом України “Про державний земельний кадастр”, із 1 січня в Україні скасовується державний акт на земельну ділянку, замість якого достатньо буде мати витяг з кадастру.

Відповідно до закону, Державний земельний кадастр – єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.
Адміністратором Державного земельного кадастру є Державне земельне агентство, пише УНН.

Законом передбачено передання з 1 січня 2012 року функції державної реєстрації прав на землю місцевим органам юстиції, які у цьому випадку діятимуть у режимі "єдиного вікна". При цьому органи земельних ресурсів будуть вести тільки реєстрацію земельних ділянок та облік відомостей про них.

Земельна ділянка може бути об’єктом цивільних прав, тільки після включення в держземкадастр та надання кадастрового номера.
Реєстрація земельної ділянки в земельному кадастрі здійснюється на підставі заяви власника з додатком документації із землеустрою. На підтвердження реєстрації заявнику видається витяг з кадастру.

Слід зауважити, що державні акти та інші правовстановлюючі документи на земельні ділянки видані раніше залишаються дійсними.





На правах реклами