Ми у Facebook
06.01.2013, 09:00

Рецепт на Різдво: Капусняк з грибами

На 3-літрову каструлю: 600 г квашеної капусти, 50 г сушених грибів (білі, польські, підберезники), 6 картоплин, 2 л води, 1 ріпчаста цибулина, 1 морквина, 1 корінь петрушки (можна взяти також шматочок кореня селери, пастернаку), 1-2 чайні ложки цукру, олія для смаження (якщо не постите – можна взяти вершкове масло), сіль, перець.
1. Сушені гриби промийте, зваріть до готовності, вийміть з відвару і наріжте соломкою.

2. У грибному бульйоні зваріть до напівготовності порізану і нарізану кубиками чи напівкружальцями картоплю.

3. Квашену капусту промийте (якщо надто кисла) і протушкуйте з олією (чи вершковим маслом) в окремому посуді до готовності, періодично додаючи воду. Якщо тушкована капуста виходить надто кисла, додайте 1-2 чайні ложки цукру.

4. На іншій сковорідці злегка підсмажте на олії (чи вершковому маслі) нарізані соломкою моркву, петрушку, селеру, пастернак й подрібнену на ваш смак ріпчасту цибулю (кубиками, соломкою).

5. Покладіть у киплячий грибний бульйон з картоплею підсмажені цибулю та овочі, через 10 хвилин додайте тушковану капусту і нарізані соломкою гриби.

6. Посоліть, поперчіть, доведіть до готовності. Якщо любите, можна кинути дрібку насіння кропу або кмину, 1-2 лаврові листки, кілька нарізаних зубчиків часнику, кілька кружалець лимона.

Подавайте на стіл зі сметаною, посипавши зеленню петрушки (можна використати морожену).

ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Найкращі рецепти: 12 пісних страв на Свят-вечір
Відбивні з лимоном та Куряча грудка, фарширована шинкою і сиром
Курка, запечена в апельсиново-соєвому соусі
Різдвяне печиво
Печиво "Ванільні баранці та змійки"
Торти та десерти





На правах реклами