Ми у Facebook
03.02.2013, 10:13

Подробиці трагедії на Тернопільщині. Чому повісилась школярка?

Нещодавно страшна новина приголомшила не тільки Тернопільщину, а й всю країну — 15-річна школярка, Богдана Назар, вчинила самогубство прямо у себе вдома. Останню згадку про себе дівчина залишила у вигляді записки “Богдана + ... = любов”...
Самогубство дівчини сполошило її рідні Голошинці (Підволочиський район) та усі прилеглі села. Це вже друга страшна смерть за два роки. Рік тому повісився друг Богданки — Віталик Кушнір. Односельчани це пов'язують із двома причинами: нерозділеним коханням та містичним розташуванням дому Назаруків.

Щоб краще розібратись у мотивах самогубства доньки, батьки дівчинки ще раз стали пригадувати той фатальний день...

Того дня Богдана затрималася після школи і приїхала додому не шкільним автобусом, а рейсовим, о 16.30. Пообідала і відразу взялася робити уроки, що здивувало матір. «Що сталося, що ти сіла за книжки?» — жартуючи, запитала жінка.

— Богданка щось нотувала у чернетці, потім всілася на підвіконні і начебто вчила вірш, — пригадує мати. — Та раптом усе залишила і почала вдягатися — білий гольф, джинси, шапка, шалик, куртка. На прощання заглянула до кімнати і за нею лише рипнули двері. Я навіть не встигла запитати, куди іде, подумала, що до дідуся, який мешкає через дві хати від нас, бо вона любила до нього навідуватися, іноді там ночувала. Молодші діти, 4-річний Святослав та 12-річна Оленка, лягли спати, я теж швидко заснула, бо була втомлена, і прокинулася аж вранці. Ми не наставили будильник, тому встали трохи пізніше, ніж завжди, перед 7-ю. Чоловік швидко одягнувся і пішов худобу годувати, а я поставила воду на каву, як раптом… «Ні-ні-ні!!!» — почула страшний крик чоловіка. Серце тьохнуло. Я ще не заходила до кімнати доньок, тому не помітила, що Богданка так і не повернулася… А чоловік, вийшовши на подвір’я, побачив, що у хліві, який десь за 15 метрів від хати, світилося, заглянув туди і знайшов доньку, але мене не пустив дивитися на ту страшну картину… Не передати словами, що з нами тоді сталося, і який важкий удар долі ми отримали. Ми передумали тисячу варіантів, що її підштовхнуло до такого гріха і поясненням для нас став її останній запис у щоденнику під назвою “Богдана + ... = любов”. Як виявилось, за кілька днів до смерті дівчинка посварилися із своїм хлопцем.

Перипетії тієї трагедії обговорюють і односельчани. Самогубство дівчини пов'язують ще також із тим, що багато років тому на території подвір'я сім'ї вже був вішальник. На той час там мешкали інші люди, згодом вони виїхали із села, а хату і пляц у них купили пані Світлана з чоловіком. На подвір’ї вони побудували нову хату, а стару так і не зносили, залишився їм у спадок і хлів.

— Колишня господиня того обійстя наклала на себе руки, бо їй зраджував чоловік, — розповідають у селі. — Потім господар привів до хати коханку… Може, не варто згадувати старе, але ніщо не минає безслідно… Треба їм освятити господарку і молитися за бідні душі.

За метеріалами: zz.te.ua





На правах реклами