Ми у Facebook
07.02.2013, 18:04

Оператор Воля-кабель працює, порушуючи ліцензії

Нацрада з телерадіомовлення визнала порушення Волі-кабель відносно надання послуг і у Рівному.
Волю-кабель зобов'язали за місяць привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства і після цього подати до Нацради звіт, пише liga.net

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження кабельному оператору - ТОВ Воля-кабель за порушення в наданні універсальної програмної послуги.

Таке рішення регулятор схвалив на засіданні 6 лютого за результатами планової перевірки компанії, проведеної 20 грудня 2012 року, повідомляє прес-служба Нацради.

Порушень не виявлено тільки в діяльності по двох ліцензіях з сімнадцяти (Суми та Харків).

У діяльності компанії за іншими ліцензіями типовими були наступні порушення: відсутність трансляції передбачених програм, трансляція без дозволу програм, які не передбачені ліцензією, наприклад, Футбол HD, Baby-TV, Fashion One, НТВ + Теніс, НТВ Баскетбол, Наше нове кіно, РЕН ТВ і інших, надання універсальної програмної послуги не в повному обсязі, трансляція неадаптованих програм, наприклад, РЕН ТВ, Російський екстрим, НТВ + Теніс, НТВ + Баскетбол і так далі.

Крім того, на думку регулятора, Воля-кабель без дозволу транслювала 61 програму в Донецьку і Макіївці.

Визнані і порушення Волі-кабель відносно п'яти ліцензій - надання послуг в Краматорську, Кіровограді, Кривому Розі, Черкасах і Чернівцях, а також щодо діяльності за ще десятьма ліцензіями - надання послуг у Хмельницькому, Запоріжжі, Харкові, Рівному, Львові, Севастополі, Вінниці, Донецьку й Макіївці, Сімферополі, Полтаві та селі Розсошенці Полтавської області.

Ліцензіата зобов'язали протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства і через два тижні після цього подати до Нацради звіт, завізований представником ради.

Перший заступник голови Нацради з телерадіомовлення Оксана Головатенко зазначила, що рада приймає до уваги усі пояснення представника. Компанія може усунути порушення та подати заяву на скасування санкції.





На правах реклами