Ми у Facebook
08.02.2013, 10:06

У бібліотеках на Рівненщині буде безкоштовний інтернет

Дві бібліотеки Рівненщини отримають нові комп’ютери.
Рівненська обласна бібліотека для дітей та обласна бібліотека для молоді вже незабаром отримають нові комп’ютери. Ці дві читальні перемогли в 4-му раунді конкурсу з організації нових бібліотечних послуг із використанням вільного доступу до інтернету від програми «Бібліоміст».

Загалом участь у конкурсі брали бібліотеки 157 населених пунктів України.

Рівненська бібліотека тріщить по швах [+Фото]

Тож, зовсім скоро книгозбірні Рівного отримають сучасне комп’ютерне обладнання, а молоді користувачі читалень матимуть можливість долучитись до нових послуг з безкоштовним використанням сервісів мережі інтернет.

Рівненська молодь довела, що читати – це модно та престижно [+Фото]

Нагадаємо, Бібліоміст (англ. Bibliomist, рос. Библиомист) – це проект у рамках ініціативи "Глобальні бібліотеки" Фонду Білла і Мелінди Гейтс, яка реалізується в Чилі, Мексиці, Ботсвані, Литві, Латвії, Румунії, Україні, Польщі, Болгарії, В'єтнамі та Молдові. Метою ініціативи є підтримка вільного громадського доступу до комп'ютерів та Інтернету у всьому світі і подолання цифрової нерівності. Основна ідея полягає в тому, що доступ до інформації допомагає людям змінити їхнє життя на кращє і що він необхіден в умовах нинішнього глобалізованого суспільства. В рамках цієї ініціативи Фонд Білла і Мелінди Гейтс надає фінансування для придбання комп'ютерної техніки, навчання бібліотекарів використання нових технологій і таким чином допомагає бібліотекам стати сучасними громадськими інформаційними центрами.

Молодий рівненський бібліотекар Юля Ковальчук: «Легко жити, коли знаєш чого хочеш» [+ІНТЕРВ'Ю]

Реалізація програми "Бібліоміст" почалась у 2009 році після проведення дослідження "Публичні бібліотеки України як місце доступу громадян до інформаційних технологій та Інтернету" (2008), проведеного Українською бібліотечною асоціацією. Хоча протягом останніх двох десятиліть Україна зробила значні кроки в напрямку розвитку економіки, значна частина бібліотек залишилась осторонь позитивних перетворень. Як наслідок, мільйони людей не отримують необхідної інформації. Завдяки програмі «Бібліоміст» публічні бібліотеки перетворюються на центри громадського життя, де люди можуть мати доступ до необхідної інформації в електронному вигляді та отримати допомогу кваліфікованого бібліотекаря.






На правах реклами