Ми у Facebook
08.03.2013, 12:24

Мізоцькі дітлахи весну зустрічали із піснями та "Карамельками" [+Фото]

Рівненський ансамбль карамельки привітав із приходом весни вихованців Мізоцької школи-інтернату.
У перші весняні дні дитячий вокально-інструментальний ансамбль «Карамельки» разом із керівником Світланою Мосійчук порадували вихованців Мізоцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату музичними дарунками і матеріальною допомогою.

Світлана Мосійчук: "Батьки не хочуть сприяти творчому росту дитини? Я вмію переконувати!" [+ІНТЕРВ'Ю]

Ця поїздка стала другою у виїзній музичній програмі колективу «Карамельок» до спеціальних навчально-виховних закладів нашої області, але на цей раз керівник ансамблю Світлана Мосійчук вирішила включити до програми благодійний аспект. Сам заклад вибирали за порадою батьків учасників колективу, і мікроавтобус для поїздки та для перевезення громіздких музичних інструментів та апаратури надав батько Яни Мельник, барабанщиці колективу.



- Поїздка до Мізоцької школи-інтернату – це гарне продовження нашої музичної програми, але цього разу хотілося зробити щось більше для цих дітей, - пояснює Світлана Мосійчук. – Виникла ідея зібрати у нашій школі № 8 серед учнів та вчителів вживаний або ж новий одяг чи взуття. За короткий час нам вдалось зібрати велику кількість речей. Але і цього мені здалось замало, тому адміністрація школи разом із учнями та вчителями придбали канцелярські товари. А тут ще і зима закінчилася, то чому б не змінити трішки репертуар і не поїхати вітати інших з приходом весни.


Музичний репертуар у колективу і справді змінився, діти заспівали більше веселих та світліших пісень. У залі було дуже багато зовсім маленьких вихованців інтернату, які разом із Світланою Мосійчук вгадували, як буде називатись наступна пісня «Карамельок», даючи відповіді на нелегкі питання: якого кольору вітер весною, хто першим повинен зізнаватись у коханні та чи варто любити невеселі казки.



Найшвидше вихованці школи-інтернату дали відповідь на питання, хто ж навчив їх всього, що вони знають та вміють в житті – вчителі, і здавалось пісню про цю нелегку професію співали не тільки «Карамельки», але й зал. Заступника директора із виховної роботи Любов Грицюк така реакція залу не здивувала, адже саме колектив школи докладає найбільших зусиль, щоб діти в інтернаті відчували себе наче в сім’ї.

- Ми охоче прийняли пропозицію Світлани Мосійчук та «Карамельок» виступити для наших діток з концертом. Завжди вітаємо таку активність, - ділиться враженнями пані Любов.

Свого часу Ірина Первушевська із Рівненського ПДМ запропонувала школі-інтернату провести майстер-клас по учнівському самоврядуванню, на який дирекція та учні охоче погодились. Також школа має тісну співпрацю з Рівненським ляльковим театром тісну, постійно влаштовують вистави, актори надають нам свої декорації та сценарії, діти беруть участь в театральних конкурсах.

- Ми робимо все, щоб наші діти з соціумом були близькі, і це дає результати, адже уже сьогодні адаптація в соціумі у нас на високому рівні, - розповідає Любов Грицюк. – Вдячна за матеріальну допомогу від колективу «Карамельки», впевнена, що одяг, взуття та канцтовари, які привезли з собою юні музиканти справді не будуть зайвими, і хоча школа отримує допомогу від держави та різноманітних програм, але є те, чого учням дійсно не вистачає, наприклад, деревини та металу в технічні кабінети, декорацій та костюмів для самодіяльності.

Зі слів самих дітей, вихованців закладу, виступ гурту їм сподобався, і як завжди хлопчаки були здивовані, що в «Карамельках» на барабанах виключно дівчата, а найменші дітлахи стрімголов ринули після виступу розглядати гітари.

Керівник ансамблю Світлана Мосійчук насправді виношувала ще одну ідею, виключно для своїх юних музикантів, а саме показати їм життя не в сім’ї, а за її межами, навчити дітей толерантності та прищепити бажання займатись благодійністю, а вільний час, наприклад, ту ж суботу, провести не вдома за комп’ютером, а спілкуючись із іншими, заводячи цікаві знайомства.

Наступного разу «Карамельки» планують повезти свою музичну програму, дещо не таку гучну та драйвову, до Здолбунівського будинку-інтернату для людей похилого віку.





На правах реклами