Ми у Facebook
13.03.2013, 09:35

Медики рівненського перинатального вимагали 2,5 тисячі доларів за посаду

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області викрили «нечистих на руку» виконуючого обов’язки головного лікаря та медсестру одного з медзакладів області.
Про це повідомили в прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Виконуючий обов'язки головного лікаря та медсестра за працевлаштування у лікарню вимагали від кандидата на посаду 2,5 тисячі доларів США хабара.

- Небагато охочих за мізерну зарплатню тяжко працювати в лікарні медсестрою. Однак щоб влаштуватися навіть на таку роботу в одній із престижних лікарень Рівненщини, керівник вимагав чималу суму від кандидатки, - кажуть у прес-службі. - Для конспірації медик вимагав передати кошти через свою підлеглу, але такі маскувальні прийоми давно відомі убозівцям, одразу після отримання грошей обох затримано «на гарячому».

Наразі відкрили кримінальне провадження за статтею одержання хабара. Медикам загрожує ув’язнення строком до 10 років з конфіскацією майна.

Як стало відомо порталу OGO.ua з власних джерел, 2,5 тисячі доларів вимагали нібито за посаду медсестри.

Нагадаємо, резонансне затримання відбулося 11 березня у Рівненському обласному перинатальному центрі.


Головний медик Рівненщини інформацію про затримання медиків перинатального не спростовує.


А нещодавно капітан міліції одержав 3 тисячі гривень хабара, щоб не притягувати чоловіка до кримінальної відповідальності.

- Прокуратура області у взаємодії з працівниками відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС України в області викрила факт злочинної діяльності старшого оперуповноваженого одного із відділів Рівненського МВ УМВС України в області, - кажуть у прокуратурі області. - Капітан міліції одержав хабар у сумі 3 тисячі гривень від громадянина, щоб не притягувати до кримінальної відповідальності його родича. Цей родич вчинив злочин, пов’язаний із незаконним обігом наркотиків.






На правах реклами