Ми у Facebook
09.04.2013, 18:00

У пісному майонезі – ароматизатор… майонезу

Усі господині знають, що майонез здатний урізноманітни і надати смаку будь-якій страві, а в одному з серіалів його влучно назвали «усмачнювачем». Оскільки зараз піст, то неабиякою популярністю серед місцевих жителів користується пісний варіант цього соусу.
Один дуже цікавий майонез відомої в Україні фірми потрапив на очі та на стіл Радивилівчанці, пише radbiz.org.ua.

Уже вдома вирішила детальніше придивитися до його складників. «Без консервантів» – гордо повідомляв чималий напис спереду на упаковці. А от ззаду значно дрібнішим шрифтом написано, що до складу входить молочна кислота, яка, як можна довідатися в інтернеті, і є тим самим консервантом.

Рецепти пісних страв від пані Галі

У підозрілого споживача одразу ж виникне питання: чи є пісною кислота, що містить у назві слово «молочна»? На сайті dobavkam.net є інформація, що добавка ця, на щастя, дозволена і нешкідлива, а ще що «у промисловості добавка Е270 добувається методом молочного бродіння. Вона утворюється «лактобактеріями Lactobacillus з цукру при бродінні молочних продуктів». Отож, компонент, виходить, не пісний.

Далі склад продукту ще цікавіший. Тут є ароматизатор яєць, і — увага! – самого майонезу! А консервантів, яких, як зазначає виробник, у майонезі, який якимось чином зберігається не мало не багато півроку, насправді два – оцтова та молочна кислоти.

Як харчуватися під час Великого посту [ЩОДЕННИЙ КАЛЕНДАР]

З власне натуральних інгредієнтів у цьому майонезі лише вода, олія, сіль та цукор, решта ж компонентів — різного роду добавки та ароматизатори.

Скоро, напевно, наші виробники дослухаються до вигадок письменників-фантастів і будуть продавати ковбасу з ароматизатором ковбаси, печиво зі смаком печива, молоко зі смаком молока… А що? Шлях у цьому напрямку прокладено вже давно, і наші продукти з часом все менше стають продуктами харчової, а не хімічної промисловості…






На правах реклами