Ми у Facebook
29.05.2013, 13:17

Як зберегти шлюб, або п’ять мов кохання [+Фото]

«Щира любов схожа на привид – усі про неї говорять, але мало хто її бачить», – говорив Франсуа де Ларошфуко. Проте чи можна зробити так, щоб наші слова любові не тільки почули, але й «побачили»? Спробуємо розібратись у цьому.
Не секрет, що люди говорять різними мовами. Однак не всі знають, що існують ще й різні «мови кохання». На думку американського психолога Гері Чепмена, їх всього п'ять.
Тому, аби зберегти шлюб чи просто гарні стосунки з коханою людиною, треба зрозуміти, якою ж із п'яти мов говорить ваша «половинка»!


І. Мова підтримки


Побутує думка, що жінки люблять вухами. Але, виявляється, не тільки жінки. Компліменти, слова схвалення, прохання («Ти в мене така гарна/-ий!», «Спасибі за вечерю! Усе було дуже смачно!», «Буду надзвичайно вдячна/-ий за допомогу») підвищують самооцінку і жінки, і чоловіка. Такі фрази створюють відчуття близькості, лікують рани і повною мірою виявляють потенціал вашої «половинки». Тож беріть «мову підтримки» на озброєння, але при цьому пам’ятайте про інтонації. Вони мають бути м’які, ніжні, трепетні, спокійні. І ще. Не треба лестити! Говоріть правду, адже у вашої коханої людини 100% є багато позитивних якостей.



ІІ. Мова спільного часу


Часто буває так, що ви при кожній нагоді нахвалюєте свою «половинку», а вона все ж каже, що ви приділяєте їй замало часу. Значить, її мова кохання – «мова спільного часу». Це час близькості, час діалогу, спілкування, спільного дозвілля, можливість поділитися з партнером своїми тривогами, думками, враженнями...



ІІІ. Мова подарунків

Подарунки приємні всім. Але якщо вашій коханій людині вони по-справжньому особливі й дорогі, ви помічаєте, що кохана/-а дбайливо зберігає листівки від вас, сувеніри-дрібнички і навіть обгортки від подарунків, знайте – вам варто вивчити третю мову кохання – «мову подарунків». Подарунок – це матеріалізація ваших почуттів. Таким чином ви даєте знати, що пам'ятаєте про рідну вам людину.... Тож даруйте любов один одному любов! Але будьте обережні. Якщо ваша обраниця ( чи ваш обранець), перш за все, цікавиться ціною подарунка, то навряд чи тут можна говорити про третю мову кохання. Скоріш за все, в цьому випадку взагалі ні про яке кохання мова не йде.



ІV. Мова допомоги

Можна говорити компліменти, хвалити за кожен зроблений крок, 24 години на добу бути поруч, дарувати діаманти, але кохана людина так і не повірить в те, що вона кохана. І це все тому, що від вас чекають зізнань «мовою допомоги». Це особлива форма вираження кохання. Коли знаходиш час не лише на спільне приємне дозвілля, але й з радістю розділяєш клопоти й турботи коханої/-го, допомагаєш вирішити певні справи, владнати якісь проблеми. Проте будьте уважні, аби не перекласти на свої плечі всю роботу близької людини й не перетворитися на раба, якого вже давно не кохають, а просто використовують.


V. Мова дотиків

Спостерігаючи за закоханими, можемо бачити таку картину: вони постійно тримаються за руки, використовують будь-яку можливість, щоб просто доторкнутися один до одного, не кажучи вже про обійми і поцілунки. Це властиво багатьом людям, але деяким жінкам і чоловікам кожен дотик коханої людини дорогий по-особливому, адже він, як ніщо інше для цієї людини, свідчить про кохання. Якщо необхідність відчувати об'єкт своєї любові «на дотик» для вашої половинки сильніша за всі інші, що ж... не ухиляйтеся тоді від обіймів, не називайте їх «телячими ніжностями», пам'ятаєте, що це може дуже боляче ранити. Мова дотиків має найпотужнішу силу і у «важкі часи» може допомогти вберегти шлюб.



Найкраще, що ми можемо дати цьому світу, – це любов І світ, як велике правдиве дзеркало, буде віддзеркалювати те, що знаходиться у нас всередині. Тому, якщо ми цінуємо стосунки, то вивчення мови, якою говорить дорога нам людина, не стане непереборною проблемою. Можливо, доведеться вести себе трохи не так, як ми звикли, але ж справжня любов в тому і полягає, щоб зробити добре іншому, а не думати лише про свій комфорт... Головне – нас почують, а відтак почуття стануть іще міцнішими!





На правах реклами